Tutam Tutam Matematik Festivali

Güncelleme Tarihi:

Tutam Tutam Matematik Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 12:01

Galatasaray Üniversitesi, 14-15 Mayıs tarihlerinde ‘Tutam Tutam Matematik Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival komitesi, matematiği ders olarak değil, bilim olarak öğrenmek ve paylaşmak isteyen her yaştan matematik sevdalısını festivale davet ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da ikinci defa düzenlenecek Tutam Tutam Matematik Festivali’nde, diğer matematik buluşmalarının aksine, bir festival alanında olduğu gibi açık bir alanda stantlar kurulacak ve bu stantlarda çeşitli matematik etkinlikleri düzenlenecek.

MATEMATİĞİN SOMUT YÜZEYİNE DOKUNACAKLAR
Matematiğin Peşinde ekibinin organize ettiği ve Türkiye Matematik Kulübünün içerik ve organizasyon açısından destek olduğu bu festivalde, geniş matematik camiasını bir araya getirmek amaçlanıyor. Festival, öğretim üyeleri, öğretmenler, yüksek lisans, lisans ve lise öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekiple birlikte hayata geçiriliyor. Bu festivalde katılımcılar, matematiği soyut haliyle değil, somut yüzüne birebir dokunarak, ellerine alıp inceleyerek deneyimleyebilecekler. Ayrıca festival, 7 yaş üzeri toplumun her kesimine açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor.

Haberin Devamı

KATILIMCILAR PROBLEMLER HAKKINDA FİKİR YÜRÜTECEK
Festivalde, matematiğin her gün farkında olmadan faydalanılan kullanım alanları ve matematikçilerin günümüzdeki uğraşlarına dair pek çok keşfedilecek konu yer alacak. Stantlardaki aktiviteler her katılımcının kolayca anlayabileceği bir problem ile başlayacak ve katılımcılardan bu problemler hakkında fikir yürütmeleri, çeşitli yaklaşımlar önermeleri ve olası çözümlere dair tahminlerde bulunmaları beklenecek.

Etkinlikte, tüm matematik süreçlerinde olduğu gibi hemen cevaplanması gereken sorular yerine merak edilip kısmi bilgiler toplanarak ilerleyen süreçlere yer verilecek. Ayrıca tüm bu aktivitelerin yanı sıra çocukların katılabileceği hareketli oyun alanları da bulunacak.

BAKMADAN GEÇME!