Türk akademisyene Humboldt ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk akademisyene Humboldt ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 08:30

Polimer kimyası alanında araştırmalarıyla dünyaca tanınan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Yağcı, Alexander von Humboldt (AvH) Vakfı’nın verdiği, Almanya’nın saygın bilim ödüllerinden Humboldt Araştırma Ödülü’ne değer görüldü. ‘Bilimsel araştırmalara büyük katkısı’ nedeniyle Yağcı’ya verilen ödül, AvH Vakfı’nın 28-31 Mart’ta Almanya’da yapacağı 47’nci Araştırma Ödülleri Sempozyumu’nda takdim edilecek.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Yağcı, ödülle araştırmalarının en üst düzeyde takdir edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yağcı, “Bu ödül benim için Türkiye’de yaptığım araştırmalarımın evrensel katkısını gösteriyor. Ayrıca çalışmaların en üst düzeyde takdir edilmesi büyük anlam taşıyor, mutluluk veriyor. Ödül, araştırmalarıma daha büyük bir ivme kazandıracak. Almanya’daki bilim kurumlarıyla daha yoğun işbirlikleri kurmamızı sağlayacak” dedi.

ARAŞTIRMALARA HAYAT BOYU DESTEK
Araştırmacı Alexander von Humboldt adına, alanında uzman isimlere verilen ödüle Potsdam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Helmut Schlaad tarafından aday gösterilen Yağcı, Alman bilim insanlarıyla polimer kimyası alanında yapacağı bilimsel araştırmalarına bu ödülle birlikte yenilerini ekleme fırsatı bulacak. Araştırmalarına Alman üniversitelerinden hayat boyu destek verilecek.

Haberin Devamı

HER YIL 100 BİLİM İNSANINA VERİLİYOR
140 ülkede 54’ü Nobel sahibi 27 binden fazla akademisyen ve araştırmacı ağına sahip AvH Vakfı, her yıl farklı ülkelerden 2 bin bilim insanına Almanya’nın araştırma olanaklarını açıyor. Ödül, bilime uluslararası düzeyde katkı sağlayan, potansiyeli yüksek araştırmacılara veriliyor. Tüm araştırma alanlarını kapsayan ödüle, her yıl farklı ülkelerden 100 kişi layık görülüyor. Türkiye’den daha önce Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Prof. Dr. Ziya Akçasu, Prof. Dr. Sadık Kakaç, Prof. Dr. Nihat Berker ve Prof. Dr. Okyay Kaynak da ödülün sahibi oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!