Turizm nasıl yazılır? Turizm kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Turizm nasıl yazılır Turizm kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 04:23

19. yüzyılda literatüre girmiş olan turizm kelimesi, dilimize İngilizceden geçmiştir. Tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliklerini görmek için başka bir ülkeye ya da şehre yapılan gezilere turizm denir. Yapılış amacına ve ziyaret edilen yerlere göre birçok turizm türü vardır. Örnekle: 1- Kültür Turizmi 2- Spor Turizmi 3- Sağlık Turizmi Turizm nasıl yazılır? Turizm kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.

Haberin Devamı

Turizm sektöründe kullanılan birçok terim yabancı kökenlidir. Bu kelimelerden en bilinenleri ve doğru yazılışları şu şekildedir: 1- Resepsiyon 2- Rezervasyon 3- Departman 4- Alakart 5- Hostel 6- Kruvaziyer 7- Süit 8- Animatör 9- Vize 10- Pasaport

Turizm Nasıl Yazılır?

Kültür, eğlence, sağlık ve spor gibi farklı amaçlarla yapılan gezilerin tamamına turizm denir. Bu gezilere katılan kişiler ise turist olarak adlandırılır.

TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı aşağıdaki gibidir:

Turizm

Turizm Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı

Yaklaşık 2 asırdır kullanılmakta olan turizm kelimesi, yazımı sıklıkla karıştırılan sözcükler arasında yer alıyor. Bu kelimenin doğru yazımı şu şekildedir.

Turizm - Doğru Kullanım

Turizim - Yanlış Kullanım

Turizm Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

1- Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. (Doğru Kullanım)

2- Pandemi, son iki yıldır, diğer sektörleri olduğu gibi turizim sektörünü de olumsuz etkiledi.

(Yanlış Kullanım)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!