Tüm 6’ncı sınıflar ortak sınava girdi

Güncelleme Tarihi:

Tüm 6’ncı sınıflar ortak sınava girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 07:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından birinci dönemin ikinci yazılı sınavlarına ait ortak sınavlar dün ülke genelinde düzenlendi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki 18 bin 907 ortaokulda yaklaşık 1 buçuk milyon 6’ncı sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavlar Türkçe ile matematik derslerinden yapıldı. Türkçe sınavı tam gün eğitim yapan okullarda saat 09.40’ta, matematik sınavı ise 11.00’da başlayarak 40 dakika sürdü. İkili eğitim yapan okullarda ise sabah grubundaki öğrenciler tam gün eğitim yapan okullardaki öğrencilerle aynı saatte sınava girdi. Öğlen grubundaki öğrenciler ise Türkçe sınavına saat 14.00’da, matematik sınavına ise saat 15.20’de katıldı.

10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Sınavlarda sadece öğrencilerin sorulara verdiği doğru cevaplara puan verilecek. Yanlış cevaplar ise puanlamaya dahil edilmeyecek ve doğru cevapları etkilemeyecek. 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan sınavların sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 10 gün içinde açıklanacak. Ülke genelinde yapılan ortak sınavlar bugün lise 9’uncu sınıf öğrencileri için yapılacak sınavlarla sona erecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!