TÖZOK Başkanı Nurullah Dal COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

TÖZOK Başkanı Nurullah Dal COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 11:21

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Nurullah Dal, COVİD-19’dan hayatını kaybetti. TÖZOK yönetim kademesinde yaklaşık yirmi yıldır çeşitli görevlerde bulunan ve 2017 yılından itibaren Başkan olan Dal, 68 yıllık derneğin 18’inci başkanıydı. İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen deprem sonrasında kenti TÖZOK Başkanı olarak ziyaret eden Dal, COVİD-19 virüsüne bu ziyaret sırasında maruz kaldı.

Haberin Devamı

Üç hafta önce hastaneye kaldırılan, 18 Aralık'ta da entübe edilen Nurullah Dal, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Nurullah Dal’ın ölümü ailesi ve yakınlarının yanı sıra özel okul dünyası ile eğitim camiasında da büyük üzüntü yarattı.

BAKAN SELÇUK SABIR DİLEDİ
54 yaşında olan Dal’ın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bir süredir Covid-19 tedavisi görmekte olan TÖZOK Başkanı Nurullah Dal’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Eğitim camiamızın başı sağ olsun” dedi.

'GÖREV ŞEHİDİDİR'
Ölümünün ardından yakın arkadaşı ve TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gülan şunları söyledi:
“Benim 20 yıllık kader arkadaşımdır. Yusuf Tavukçuoğlu ve ben Nurullah ile eşit seviyelerde dernekte göreve başladık. Bu işe baş koyduk. Herkes sırasıyla üstüne düşeni yaptı. Sıra Nurullah’taydı. Hep sahada oldu. İzmir’de deprem olunca yerinde görmek için Zafer Öztürk ile birlikte İzmir’e gittik. Okulları ziyaret ettik. Durumu yakından görmek istedik. O bu virüsü orada kaptı. Benim gözümde görev şehididir. Öz kardeşimden öteydi. Hayattaki en yakın can dostumdu. Canımdan parça koptu. 20 yıl boyunca okulların iyi olması için elinden gelen her şeyi yaptı. Çok üzgünüm.”  

Haberin Devamı

CAN PARÇAM GİTTİ
TÖZOK Onursal Başkanı Rüstem Eyüboğlu ise, “Üniversitede talebemdi, benim dernekte çok çalışkan arkadaşlarımdan, dostlarımdan biriydi. Kendisini özellikle çok severdim. Çok inançlı, çok değerli bir delikanlıydı, benim oğlumdu. 20 yıldan fazla dernekte birlikte çalışıyoruz. Çok bilgili, neşeli, herkesle barışık, iyi bir aile babasıydı. Dostlarını çok severdi. Aynı lise mezunuyuz. Allah onu elimizden aldı. Can parçam gitti. Çok değerli bir genci toprağa veriyoruz” diye konuştu.

KİMDİR?
Nurullah Dal, 1966’da İstanbul Fındıkzade’de dünyaya geldi. Ortaokul ve liseyi Vefa Erkek Lisesi’nde okudu. 1982’de Yıldız Teknik Üniversitesi’ne girdi. 1986’da Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimi yaptı. N.Y. State Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı ve Veri İşleme programlarını tamamladı. 1991–1993 yılları arasında Polonya’da şirket kurarak ithalat-ihracat sektöründe çeşitli Türk firmalarının temsilcisi olarak çalıştı. 2003-2007 yıllarında Yeditepe Üniversitesinde yüksek lisans dersleri verdi. 1995-2012 yılları arasında Akasya Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Halen Fono Koleji Yönetim Kurulu üyesiydi. 2012 yılından itibaren İstanbul’da Mydome ve Akdeniz markaları ile yükseköğrenim yurt işletmeciliği yaptı. 2008’den itibaren İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komitesi ve Meclis Üyesiydi. Nisan 2018 tarihinden itibaren İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komitesi Başkanlığını yürütüyordu. 2001-2008 yılları arasında Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sınav Yürütme kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009-2013 tarihleri arasında derneğin genel sekreterliğini, 2013-2017 yılları arasında ise Başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2017’den itibaren TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı olan Nurullah Dal evli ve iki çocuk babasıydı. 

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLANDI
Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu
Başımız sağolsun. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın F. Nurullah Dal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Değerli başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağolsun.

Hami Koç ÖZKURBİR (Özel Öğretim Kurumları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı
TÖZOK başkanı değerli dostum Sayın Nurullah Dal’ı maalesef COVİD nedeniyle kaybettik. Ailesine, sevenlerine ve sektörümüze başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Hak rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Ahmet Akça (Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı)
Değerli dostum TÖZOK YK başkanı sayın Nurullah Dal beyefendinin bu sabah ahirete irtihalini büyük ve derin bir üzüntüyle öğrendim. Rabbim mekanını cennet eylesin yakınlarına ve ailesine sabrı cemil niyaz ederim. Nurullah bey “iyi bir adamdı”. TÖZOK camiasının başı sağ olsun

Haberin Devamı

Cengiz Mete (MEB Ortaöğretim Genel Müdürü)
Vefat eden Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza  sabırlar diliyorum.

Gökhan Yücel (MEB-Bakan Danışmanı)
Fahrettin Nurullah Dal abimiz Hakk’a yürümüştür. Makamı alî, ulular destgiri ola...

Milli Eğitim Vakfı
Bir süredir Kovid-19 tedavisi görmekte olan, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Nurullah Dal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Ailesine, yakınlarına ve millî eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Murat Adalı (MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Okullar Daire Başkanı)
TÖZOK (Türkiye Özel Okullar Birliği) Başkanı Sayın Nurullah Dal’ı maalesef COVİD-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine, sevenlerine ve Eğitim camisasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Haberin Devamı

Fatih Öztürk (Bilfen Şirketler Topluluğu YKBV)
Hayatını kaybeden Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı, Sn. Nurullah Dal’a Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Serhat Özeren (ITÜ Eta Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı)
Sayın Nurullah Dal’ın vefatini üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin.

Muhammed Sahin (MEF Üniversitesi Rektörü)
Hemşehrim, dostum TÖZOK Başkanı Nurullah DAL’ı Covid nedeniyle kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Allah ailesine, eğitim camiasına ve tüm sevenlerine sabır versin.

Tamer Yılmaz (YTÜ Rektörü)
1986 YTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu, Türkiye Özel Okullar Başkanı, ülkemiz eğitim hayatına değerli katkıları olan Nurullah Dal’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve eğitim camiasına başsağlığı dileriz.

Haberin Devamı

Enver Yücel (Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı)
Maalesef Sevgili Başkanımız Nurullah Dal’ı kaybettik, mekanı cennet olsun. Bütün camiamızın başı sağolsun

Hüseyin Yücel (Bahçeşehir Koleji & Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı)
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’ın, ne yazık ki hayatını kaybettiğini öğrendik. Allah rahmet eylesin...Ailesinin, yakınlarının, eğitim camiasının başı sağ olsun...

ÖZKAN ÇAKIR
Bu sabah vefat eden TÖZOK Başkanı Sayın Nurullah Dal’a, Allah’tan rahmet değerli ailesine de sabırlar diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, TÖZOK camiasının ve tüm eğitim gönüllülerinin başı sağ olsun.

Dr. Turay Kesler
ACI KAYBIMIZ: Değerli Dostum, Ağabeyim , Türkiye Özel Okullar Derneği ve İTO Eğitim Kom. Başkanı  F. Nurullah DAL başkanınınızı genç yaşta COVID nedeniyle kaybettik. Çok Üzgünüz. Başta ailesi, Eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanın Cennet olsun

ERKAN ULU Okulları
Vefatını üzüntüyle öğrendiğimiz TÖZOK Başkanı Nurullah Dal’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve eğitim camiamız olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

VEGA OKULLARI
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve eğitim camiasina başsağlığı dileriz.

Fatih BECERİKLİ
“İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn” Kıymetli büyüğüm, değerli abicim Nurullah Dal Hakk’a yürütmüştür. Menzili mübarek, derecatı alî ola...

Metin Ferhatoglu
Çok değerli büyüğüm, başkanım ve ağabeyim Nurullah Dal’ın vefat haberini büyük üzüntüyle aldım. TÖZOK’da çeşitli komisyonlarda kendisinin liderliğinde çalışmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu. Hayk abimizin yanına gitti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ
Hayatını kaybeden Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı, Sn. Nurullah Dal’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyorum.

MEF Okulları
Türkiye Özel Okullar Birliği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurullah Dal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm eğitim dünyasına, Tözok üyelerine, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

Ünal Yaman
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’ın,  hayatını kaybettiğini öğrendim. Allah rahmet eylesin. Ailesinin, yakınlarının, tüm eğitim camiasının başı sağ olsun...

Zülgaip Akkuş
Tekrar mülâkî oluruz bezm-i ezelde Evvel giden ahbâba selâm olsun erenler. Bir gönül insanı daha ahirete doğdu. Nurullah Dal ağabeyimiz dünya sürgününü tamamlayarak bugün âlem-i cemâle göç etti. Biz razıyız, Rabbimiz de razı olsun inşallah...

Onur Seyrel
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’ı da covid sebebiyle kaybettik. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.

İzmir SEV
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı değerli Nurullah Dal’ın vefat haberini üzüntü ile öğrendik. SEV ve Okulları olarak Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

SEV Kurumsal
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı değerli Nurullah Dal’ın vefat haberini üzüntü ile öğrendik. SEV ve Okulları olarak Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Tarsus SEV Okulları
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı değerli Nurullah Dal’ın vefat haberini üzüntü ile öğrendik. SEV ve Okulları olarak Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Sevar Şahutoğlu
TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal Hocamız  Covid nedeniyle vefat etmiştir. Ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun...

Doç. Dr. Nihal Yurtseven
Çok çok çok üzgünüm. Tüm eğitim camiasının başı sağ olsun Dalgın suratCovid-19 nedeniyle kaybettiğimiz TÖZOK başkanı sayın Nurullah Dal’a Allah’tan rahmet diliyorum...

Zeynep Dereli
Eğitime yaptığı kıymetli katkılarla bizler için unutulmaz bir yeri ve değeri olan TÖZOK Başkanı Sn. Nurullah Dal’ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Dal’a Allah’tan(c.c.) rahmet,kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dilerim. Eğitim camiasının başı sağolsun

İlker Kömür
Özel okullar derneği başkanı sn Nurullah Dal’ a   Allah’tan rahmet diliyorum , yakınlarına sabır ve baş sağlığı dilerim.

Turgay Türker
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal,  Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Eğitim dünyasının başı sağol olsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Cihangir Okulları
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Sn. Nurullah Dal’ın  vefatını öğrenmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Can Serdar
Nurullah Dal Bey iyi bir insandı ve maalesef COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini öğrendik bu sabah. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Ali Topoğlu
TÖZOK Başkanımız, Nurullah Dal’i genç yaşta kaybetmiş olmamızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Acılı ailesinin, TÖZOK ve Eğitim camiamızın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Bülent Düzenli
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Sayın Nurullah Dal’ı COVİD nedeniyle kaybettik. Ailesine, sevenlerine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum.

Serkan Aydın
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı, Sn. Nurullah Dal’ı covid19 sebebiyle kaybettik. Yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı dilerim.

Dr. Kemal Şamlıoğlu
TÖZOK Başkanı Nurullah Dal Hocamız vefat etti, çok üzüldüm, iyi bir insandı, Allah rahmet eylesin. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Gül Özcan 
Değerli Hocam, büyüğüm, ağabeyim Nurullah DAL.Günlerdir iyi bir haber gelir diye bekledik. Biz sizi hep o mükkemel kalbinizi bizlere yansıtan gülen yüzünüzle hatırlayacağız.Mekanınız cennet olsun, Allah başta aileniz olmak üzere tüm sevdiklerinize sabır versin...

İMİ Koleji
TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah DAL’ın ani vefatını büyük şaşkınlık ve üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. İMİ Koleji

Biriz Kutoğlu
#tözok başkanımız Sayın Nurullah Dal’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin.

Bahçeşehir Mardin
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Sn. Nurullah Dal’ın vefatını öğrenmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Yusuf Tekin
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Nurullah DAL beyin Covid hastalığından vefatını duydum. İyi bir insandı, Allah rahmet eylesin. Sevenlerine ve ailesine Allah sabır versin.

Ömer Ekinci
Eğitime ömrünü adamış bir eğitim gönüllüsü, bir İstanbul beyefendisi, bir nezaket timsali Nurullah Dal hocayı kaybetmişiz. Şoka girmiş durumdayım. #COVID19’a can vermeye devam ediyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.

Turgay Türker
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal,  Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Eğitim dünyasının başı sağol olsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Özlem Dağ
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı, Sn. Nurullah Dal’ı kaybettik. Ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı dilerim.Allah rahmet eylesin

Faruk Tatar
Bu sabah vefat eden Türkiye özel okullar birliği Başkanı Sn. Nurullah Dal’a, Allah’tan rahmet diliyoruz. Çok değerli bir eğitim gönüllüsünü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesinin, ve Tüm eğitim camiasının başı sağ olsun.

Batuhan Nar
Benim de özel eğitim komisyonu üyesi olduğum, Türkiye Özel Okullar Derneği yönetim kurulu başkanımız sn. Nurullah Dal covid nedeniyle vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Işıklar içinde uyu Nurullah Hocam...

Ayla Öner
Sn Nurullah Dal ın vefat haberiyle derin bir üzüntü içindeyim. Hepimizin başı sağolsun, sevenlerine ve ailesine sabırlar diliyorum.

Ümit Kalko
TÖZOK (Türkiye Özel Okullar Birliği) Başkanı Sayın Nurullah Dal’ı maalesef COVİD nedeniyle kaybettik. Ailesine, sevenlerine ve sektörümüze başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!