TEV’den yurt dışı eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

TEV’den yurt dışı eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 12:13

Türk Eğitim Vakfı (TEV) başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencileri yurt dışında da destekliyor. Yüksek lisans, doktora ve tıpta üst ihtisas ve araştırma yapmak isteyen öğrenciler, 10 farklı ülkede bulunan üniversitelerde burslu eğitim görebiliyor.

Haberin Devamı

Dünya çapındaki üniversitelerle iş birliği yapan TEV, her yıl yaklaşık 90 bursiyeri yurt dışında destekliyor. Bu sene, 2024 yılının ekim ayında yurt dışında eğitim alacak öğrenciler için burs başvuruları1 Aralık’tan itibaren başlıyor. Adaylar, TEV’in iş birliği içinde olduğu yurt dışı üniversitelerinden istediklerine başvuru yapabiliyor ve birden fazla üniversite seçebiliyor. Öte yandan bu burslar lisans, Erasmus, Exchange, seminer, yaz ve dil okulu gibi programları kapsamıyor.

EN GEÇ OCAK AYINDA BAŞVURU YAPILMALI
Adayların, yurt dışındaki eğitimlerine başlamadan bir yıl önce en geç aralık ya da ocak aylarında başvuru yapmaları gerekiyor. Ayrıca başvurular, TEV’in internet sitesi üzerinden istenen burs programı seçilerek gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

ADAYLAR GERİ DÖNMELİ
TEV yayınladığı burs duyurusunda, en önemli noktanın bursiyerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri dönmesi olduğunu açıkladı. Ayrıca duyuruda bursların kısmen ya da tamamen geri ödemeli olduğu ve bu koşulların ilgili burs programlarına ait duyurularda yer aldığı belirtildi.

 

BAŞVURU ŞARTLARI
Adayların Türkiye Cumhuriyet vatandaşı ve 1 Ocak itibarıyla 35 yaşın altında olması, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde eğitim veren Yükseköğretim Kurulu’na bağlı üniversitelerden lisans derecesinin bulunması, minimum 4.0 üzerinden 3.0 veya 100 üzerinden 76.5 not ortalamasına sahip olması ve İngilizce dil yeterliliğini belgelendirmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!