Terk etmek nasıl yazılır? Terk etmek kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır, ayrı mı?

Güncelleme Tarihi:

Terk etmek nasıl yazılır Terk etmek kelimesi TDKya göre bitişik mi yazılır, ayrı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 16:30

Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması kaliteli metin belgeleri hazırlamak için son derece önemlidir. Ayrıca etkili diyaloglar kurabilmek içinde kelimelerin nasıl yazıldığını bilmek önemli bir konudur. Kelimelerin yazım şekilleri bazı durumlarda anlam bozulmalarına sebep olabiliyor. Bu yüzden doğru bir şekilde yazmaya özen göstermek gerekiyor. Bu nedenle biz de sıkça kullanılan kelimelerden biri olan terk etmek kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre bitişik mi yazılır yoksa ayrı mı yazılır sizin için detaylı olarak derledik.

Haberin Devamı

Terk etmek kelimesi her alanda kullanımı mümkün olan bir kelime türüdür. Bu kelimenin doğru yazım şekli terk etmek şeklindedir. Terk etmek kelimesi ayrı yazılır. Bitişik yazılan şekilleri yanlış olarak kabul edilir.

 Terk Etmek Nasıl Yazılır?

 Terk etmek kelimesi bitişik yazılmaz. Bu kelime ayrı olarak yazılmalıdır. Terk etmek kelimesinin doğru yazılışı terk etmek şeklindedir. Bu şeklin dışındaki yazım türleri yanlış yazım olarak değerlendirilmektedir.

 Terk Etmek Kelimesi TDK'ye Göre Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

 Terk etmek kelimesi TDK verilerine göre ayrı yazılmaktadır. Bitişik olarak yazıldığında yazımı yanlış kabul edilir. Terk etmek kelimesi sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Bu yüzden doğru bir şekilde yazılması da oldukça önemlidir. TDK'ye göre terk etmek kelimesi terk etmek şeklinde yazılmaktadır. Bitişik değil ayrı yazılmalıdır. Birçok kesimde bitişik olarak yazılmaktadır. Fakat bu yanlış bir uygulamadır. Doğru yazım şekli ayrı olarak yazılan şeklidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!