TEOG sınav tarihleri belli oldu! - TEOG sınav başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınav tarihleri belli oldu - TEOG sınav başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 14:08

MEB'in düzenlediği TEOG sınav tarihleri belli oldu. 8. sınıf öğrencileri TEOG sınavına ne zaman girecekler? TEOG sınav başvurusu nasıl yapılır? İşte sınav tarihleri ve ayrıntılar.

Haberin Devamı

MEB'in 8. sınıflar için uyguladığı TEOG sınavının tarihleri belli oldu. Peki, TEOG sınav tarihleri ne zaman? TEOG sınavına başvuru işlemi nasıl gerçekleşir? 

TEOG SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

1) 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.

2) e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

3) 8’inci sınıf öğrencileri 2016 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

4) Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Haberin Devamı

5) Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

6) Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir. Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için 06 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları için 11 Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

TEOG sınav tarihleri belli oldu - TEOG sınav başvurusu nasıl yapılır

Yurt dışında bakanlığa bağlı olmadan öğrenim gören öğrenciler için belgeler;

1) Bir adet vesikalık fotoğraf,
2) Geçerli kimlik belgesi fotokopisi,
3) Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi,
4) EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler

Haberin Devamı

İçin Başvuru Formu”. Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir. Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir. Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

TEOG E-KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2015-2016 SINAV TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG sınav tarihleri belli oldu - TEOG sınav başvurusu nasıl yapılır

TEOG'DA HANGİ DERSLER SINAVDA OLACAK

8. sınıf öğrencileri TEOG sınavlarının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacaklar. İkinci günde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil'den sınav olacaklar.

Haberin Devamı

TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?

Yapılacak sınavlarda her dersten 20'şer soru sorulacak. Öğrenciler toplam 120 sorudan sorumlu olacak.

TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?

Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!