TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? | TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı | TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 09:54

TEOG 1.dönem sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. TEOG ortak sınavlarına katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları 12-13 Aralık’ta yapıldı. Sınavdan sonra en çok merak edilen konu TEOG 1.Dönem sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. TEOG 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine düzenlenen TEOG sınavı, 25-26 Kasım'da yapılan 1.Dönem sınavlarıyla sona erdi. TEOG sınav soruları ve cevapları 26 Kasım akşamı 2.sınavdan sonra yayınlanmıştı. Öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını merakla bekliyorlar. MEB ise TEOG için duyuru yayınladı.

TEOG 2015-2016 SINAVLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2015 - 2016 TEOG sınavları sonuçları için henüz bir duyuru yapılmadı. Geçen yıllarda TEOG sonuçları ara tatilden önce yani Ocak ayı içerisinde e-okul üzerinden açıklandı. MEB özel bir karar almazsa 2015 TEOG sonuçları Ocak 2016 içinde açıklanacağı düşünülüyor.

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı | TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır


TEOG 1.DÖNEM SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI

Haberin Devamı

25-26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavının soru ve cevapları MEB'in internet sitesinde yayınlandı. TEOG ortak sınavlarına katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları 12-13 Aralık’ta yapıldı. Mazaret sınavlarının soru ve cevapları yayınlandı. İşte merakla beklenen 2015 TEOG sınavının soru ve cevapları...

TEOG 1.DÖNEM MAZERET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

TEOG 1.DÖNEM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

E-OKUL ÜZERİNDEN TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı | TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır


E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden TEOG sonuçlarını öğrenmek için yukarıdaki linki tıklayın ve yönlendirmeleri takip ediniz.

-Yukarıda ki linke tıkladıktan sonra üst kısımda yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" bölümüne geliniz.

-O kısmın altında yer alan "Öğrenci T.C. Kimlik No" ve "Öğrenci Okul No" kısımlarını doldurup yandaki kutuda yazan rakamları sağ taraftaki boş alana giriniz.

-Ardından açılan sayfada karşınıza her açılışta farklı sorular gelecektir. Bu sorular öğrencinin kimlik bilgilerini doğrulamak amaçlıdır. Bilgileri doğru ve eksiksiz girdikten sonra öğrencinin fotoğrafını seçiniz.

Haberin Devamı

-İşlemleri yaptıktan sonra alt kısımda yer alan "Tamam" butonuna tıklayınız.

-Açılan sayfanın sol tarafında meni ve bilgi panelleri bulunmaktadır.

-Bu panelde "TEOG Sınav Sonuçları" kısmına tıklayarak sonuçlar açıklandıktan sonra puanınızı öğrenebilirsiniz.

TEOG SINAV PUANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı | TEOG puanı hesaplama nasıl yapılır

- Ortaokul 8.Sınıf öğrencilerine 6 temel dersten sorulacak sorulara ilişkin kazanımlar MEB tarafından her eğitim öğretim yılı başında belirlenmekte, sınav soruları bu kazanımlardan çıkmaktadır. Bu sınavda öğrencilere 1.dönem 120 soru, 2.dönem 120 olmak üzere toplam 240 soru sorulmaktadır.

- Merkezi Sistem Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır.

Haberin Devamı

- TEOG Yerleştirme Puanı 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70’inden oluşuyor. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıflarda ise 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.’si, 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi yazılı olarak yapılıyor.

- Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılmaktadır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.

- 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!