Telefondan silinen mesajlar bulunabilir mi? (Sms & Mms)

Güncelleme Tarihi:

Telefondan silinen mesajlar bulunabilir mi (Sms & Mms)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 20:47

Günlük hayatımızın vazgeçilmez iletişim araçlarından birisi SMS olmaktadır. Yazı yolu ile iletişim kurmamızı sağlayan SMS ile pek çok önemli bilgi elde edilmektedir. Fakat bazı nedenlerden dolayı bu mesajlar silinmektedir. Fakat silinen bu dosyaları telefonlara geri yükleyebilmek oldukça kolaydır. Peki Telefondan silinen mesajlar bulunabilir mi? Sizlere telefonlardan silinen mesajların nasıl geri alınacağı hakkında bilgileri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlardan silinen mesajları geri alabilmenin birçok yöntemi bulunmaktadır. Android ve IOS cihazlarından silinen mesajlar birkaç adım ile kurtarılabilmektedir.

Android Telefondan Silinen Mesajlar Geri Bulunabilir mi?

Bu cihazlarda silinen mesajları kurtarmak için recovery programlarının iki tanesi kullanılabilir. Bu programlar Android Data Recovery ve Coolmuster Android SMS+Contacts Recovery olmaktadır. Bu iki uygulama Android telefonlardan silinen mesajları geri yüklemektedir. Bu iki uygulama ile silinen mesajlar şu şekilde kurtarılabilir:

- Recovery programından birini bilgisayara indirip yüklenir.

- Yükleme işlemi bittikten sonra cihazın USB hata ayıklama modu açılır ve cihaz USB ile bilgisayara bağlanılır.

- Daha sonra Scan komutu ile verilerin hepsi taranır.

Haberin Devamı

- Bu tarama işleminden sonra dosyalar bölümüne gidilir. Bu bölümde SMS veya Massages yazısı tıklanır.

- Oradan çıkan veriler seçilerek Recover tuşuna basılır.

Sms yolu ile iletişim kurmak günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Saklanması istenen mesajların silinmesi durumunda Android telefonlarda bu yöntem ile mesajlar geri alınabilir.

IOS Telefondan Silinen Mesajlar Geri Bulunabilir mi?

Günümüzde telefonlar hepimizin en çok kullandığı iletişim araçlarından birisi olmaktadır. Telefonlar üzerinden SMS yolu ile de pek çok kişi ile iletişim kurabiliriz. Fakat SMS yolu ile bizlere gelen bilgilerin silinmesi veya önemli mesajların silinmesi durumunda pek çok kişi ne yapacağını bilememektedir. Bu nedenle silinen SMS'lerin geri nasıl yükleneceğini bilmek büyük önem taşımaktadır.

IOS'te silinen mesajları kurtarabilmek mümkündür. Bu tip durumlarda bu gibi sorunlar yedekler yardımı ile çözüme kavuşmaktadır. Bunun için telefon iCloud veya iTunes yedeği ile silinen mesajlar kurtarılabilir. IOS telefonlarda silinen mesajları şu şekilde kurtarabiliriz:

İlk olarak yedekleme işlemi yapılır. Yedekleme için şu yöntem izlenmektedir:

- iTunes'a IOS telefonlar bağlanmalıdır.

- Bağlandıktan sonra Dosya > Aygıtlar > Yedekle komutu uygulanır. Bu komut ile veriler yedeklenir.

Haberin Devamı

Yedeklenen dosyayı geri alabilmek için ise şu adımlar takip edilmelidir:

- Dosya menüsüne girerek aygıtlar sekmesine tıklanmalıdır.

 - Aygıtlar sekmesinden de Yedekten geri al sekmesi tıklanmaktadır. Bu komutu uygulayan kişiler IOS telefonlarından kaybolan verilere tekrar sahip olabilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!