Tekin: 'Dünyanın en iyi ülkeleri’ kategorisindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Tekin: Dünyanın en iyi ülkeleri’ kategorisindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 13:58

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da 3 okul açılışına katıldı. Bakan Tekin; “Biz çocukluğumuzda 60 kişilik sınıflarda okurduk, ders kitapları için bir ay beklerdik. Şimdi 200 milyon kitap dağıtıyoruz. Türkiye derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla dünyanın en iyi ülkeleri kategorisinde” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da Eyüpsultan Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu ve Nişancı Ortaokulu ile Güngören Erhan Dedeoğlu Anadolu Lisesinin açılış törenleri gerçekleştirildi. Törenlere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de katıldı.

'22 YILDA EĞİTİMDE DEVRİM'
İlk olarak 16 derslikli Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu’nun, daha sonra depreme dayanıklı hale getirilerek yıkılıp yeniden yapılan Nişancı Ortaokulu’nun açılış törenlerinde konuşan Bakan Tekin şunları söyledi:
Türkiye’de maddi imkanlar açısından eğitimin 2002 yılı verileriyle bu günkü verilerini karşılaştırsak ve çıkan sonuçların dünyanın başka bir ülkesine ait olduğunu farzetsek, ‘adamlar eğitimde devrim yapmışlar’ deriz. Türkiye şu an derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla dünyanın en iyi ülkeleri kategorisinde.

Haberin Devamı

PARASINI ÖDEDİĞİMİZ KİTABI BEKLERDİK
Bizim çocukluğumuzda 60 kişilik sınıflarda okurduk. Benim sınıfım öyleydi. Rize’de okudum, ders kitabı için şehirdeki tek kırtasiyeye giderdik. Parasını verirdik ama kitapların ne zaman geleceğini bilmezdik. Genellikle kitaplara birinci ayın sonunda ulaşırdık. Şimdi dönem başlamadan öğrencilerimizin kitaplarını hazır ediyoruz. Öğrencilerimizin sıralarına yılda yaklaşık 200 milyon adet kitap bırakıyoruz.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
Türkiye’nin neresinde olursa olsun sadece hayırseverlerin yaptıkları okul açılışlarına gidiyorum. Devlet bütçesiyle yaptığımız okulların hiçbirinin açılışını yapmadım şu ana kadar. Yapılan bir iyiliğin karşılığında bizim üstümüze düşen şey teşekkür etmek, şükranlarımızı iletmek. Sadece bu vesileyle bu açılışlara katılıyorum. 2023’ün haziran ayından itibaren yaklaşık 3 bin derslik protokolü imzaladık hayırseverlerle. Allah hepsinden razı olsun.

DEPREME DAYANIKLI OKULLAR YAPIYORUZ
Müsteşarlık dönemimde İstanbul’daki okullarımızın deprem dayanıklılık testlerini yaptırıp güçlendirme süreçlerini başlatmıştık. Peyderpey okullarımızı güçlendirdik ve artık son halkasındayız. Büyük felaket atlattık 6 Şubat’ta. MEB olarak bizim yaptırdığımız okulların hemen hemen hiçbir tanesinde yıkım olmadı. Tamamı depreme dayanıklı ve konforlu okullar yapıyoruz. Nişancı Ortaokulumuzun geçmişinde olduğu gibi geleceğe de güçlü bir şekilde ilerlemesini temenni ediyorum.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATI
Son kabinede Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Yaz aylarını asla boş geçirmeyeceğiz. Okullarımızın güçlendirilmesi, bakımı onarımı için çalışacağız. Temizliği yapılması gereken bütün okulları tertemiz yapacağız ve önümüzdeki yıl Eylül ayında eğitim öğretime bu şekilde başlayacağız. ”

30 YILDA YAPILAN KADAR OKUL YAPACAĞIZ
İstanbul Valisi Davut Gül de; ”Son 8 ayda 34 protokole imza attık. 5 sene içerisinde hayırseverlerin 30 yılda yaptığı kadar okul yapacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!