TED 41 TIR’la deprem bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

TED 41 TIR’la deprem bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 13:00

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, deprem felaketinin ardından dernek bünyesinde yürüttükleri projeler, eğitim faaliyetleri ve yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

“Sorumluluk’ kelimesinin altını özellikle çizmek isterim” diyen Pehlivanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bizim alanımız sivil toplum. Çocuklarımızın nitelikli eğitime kavuşması sivil toplum sorumluluğunda. Biz de 6 Şubat sabahı itibarıyla hızla hareket aldık. Genel merkezimizde deprem koordinasyon ekibimizle AFAD’ın bilgi ve yönlendirmesiyle ihtiyaç sahibi alanları ve bölgeleri tespit ederek bölgeye ulaştık. Tüm TED kurumlarının yardım toplama merkezi haline geldiği süreçte; toplam 41 yardım tırını depremden etkilenen yerlere gönderdik. 13 tır su, 8 tır gıda, 7 tır ısınma, 5 tır giyim, 4 tır muhtelif, 3 tır hijyen malzemesi, 1 tır un ulaştırdık. 3 mutfak kurulumu gerçekleştirerek sıcak yemek temin ettik Fırın kurarak taze ekmek dağıtımı yaptık. Günlük 43 bin 500 kişiye yemek, bölge okullarımızda binlerce depremzedeye barınma hizmeti sağladık.”

Haberin Devamı

DEPREMZEDELERİN EĞİTİMİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Cumhuriyetin 100’üncü yılında TED’in hedeflerinden de bahseden Pehlivanoğlu, “Öncelikli olarak Tekirdağ ve Çanakkale okullarımızı açacağız. Özellikle depremde anne baba kaybı yaşamış çocukların eğitim yaşamlarının kesintisiz sürdürülmesi için çalışmamız sürecek. Sanat dünyasının önemli isimleri bizimle el ele bu çocuklara yardım kararı aldı. Onlar çocuklarımız yararına konserler vermeye başlayacak, biz de onların eğitim yaşamları boyunca yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!