Tazim nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre tazim kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tazim nedir, ne anlama gelir TDKya göre tazim kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 16:15

Tazim kelimesi yabancı kökenli olarak saygı gösterme şeklinde ifade edilir. Herhangi bir durum karşısında bir kişi ya da olaya gösterilen saygı olarak öne çıkar. Peki, tazim nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre tazim kelimesinin sözlük anlamını ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Bu kelime Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçede yerleşik şekilde bulunur. Aynı zamanda saygı gösterme anlamı ile beraber cümle içerisinde kullanılır. Fakat günümüzde çok fazla değerlendirilen bir sözcük olmadığını ifade etmek gerekir.

 Tazim Nedir?

 Taşımış olduğu anlama eşliğinde tazim kelimesi farklı biçimlerde öne çıkar.

 - Saygı gösterme

 - Ululama

 Genel anlamda kelime bazında ele alındığı vakit yukarıdaki şekilde ifade edilmektedir.

 Tazim Ne Anlama Gelir?

 Tazim kelimesi Türkçede bulunan farklı sözcükler üzerinden ifade edilir. Aynı zamanda bu sözcükler taze kelimesi için eş anlamlı olarak da öne çıkar. Genel çerçevede saygı gösterme, yüceltmek ya da uygulama gibi anlamlara sahiptir. Bu anlamlar farklı yazılı kaynaklarda öne çıkar.

 TDK'ya Göre Tazim Kelimesinin Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 TDK açısından tazim kelimesi saygı göstermek ya da yüceltme gibi anlamları üzerinden ele alınır. Yeni Arapça olan bu sözcük aynı zamanda uygulama gibi anlamları değerlendirir. Ancak artık günümüzde çok fazla kullanılan bir sözcük değildir. Daha çok farklı kaynaklarda öne çıktığı için merak eden bir sözcük olarak ifade etmek mümkün. Bununla beraber Türkçede yerleşik bulunan kelimelerden birdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!