“Tarih öğretisi bir bütünlük içinde olmalı”

Güncelleme Tarihi:

“Tarih öğretisi bir bütünlük içinde olmalı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 16:02

Tarih alanında yaptığı araştırmalar ve yazdığı kitaplarla dikkat çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, hüküm sürmüş ve etkili olmuş imparatorlukların çöküş hikayelerini nedenlerini ve ilginç anekdotları bir konferansta anlattı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, öğrencilerle bir araya geldi. 2014’ten bu yana Feyziye Mektepleri Vakfı’nın (FMV) düzenlediği Kültür Konferansları’nda, Türkiye’nin en önemli tarihçilerinden biri olan Prof. Dr. İlber Ortaylı dinleyicilerle buluştu. Konferansta, Ortaylı, tarihte dünyanın farklı noktalarında hüküm sürmüş imparatorlukların çöküş hikayelerini ve dönemin ünlü hanedanlarını izleyicilerle paylaştı.

FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nde düzenlenen konferansta Prof. Dr. Ortaylı, tarih öğrenimin ve öğretisinin bir bütünlük içerisinde olması gerektiğini söyledi. Günümüzün olaylarını sadece yakın çağı irdeleyerek anlamanın mümkün olmadığını belirten Ortaylı, tarihin her dönemiyle doğru öğrenilmesi ve öğretilmesinin önemini dinleyicilere hatırlattı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ortaylı, “Sadece yakın tarihi öğrenmeye çalışmak, birbiriyle çelişen ve taraflı tarih bilgisi edinmek demektir. Yaşadığı çağı bilen, geleceğini merak eden bir toplum, geçmişini de tüm yönleriyle bilmeli. Maalesef tüm sosyo-kültürel grupları düşündüğümüzde halkımızın genelinde tarih bilgisi yeterli değil” dedi.

BAKMADAN GEÇME!