Talim nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre talim kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Talim nedir, ne anlama gelir TDKya göre talim kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 16:13

Talim, belirlenen amaca uygun olarak bilgiyi başkasına öğretmek demektir. Aynı amaçla kullanılan eş anlamlı sözcüklerde bulunmaktadır. Bunlar, prova, alıştırma, tatbikat, egzersiz ve temrin olarak bilinmektedir. Genel olarak cümle içinde kullanılan talim sözcüğü günlük yaşamda da yaygın kullanılır. Talim nedir? Ne anlama gelir? TDK’ ya göre talim kelimesinin sözlük anlamını ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Talim, bilinen bir iş ya da eylemi tekrar ederek başkasına öğretmek demektir. Eş anlamlı kelimeleri oldukça çok olan talim, alıştırma, öğrenim, prova, egzersiz sözcükleriyle aynı anlam taşımaktadır.

 Talim Nedir? Ne Anlama Gelir?

 Talim, bilinen şeyleri öğretmek için deneme, tatbikat ya da egzersiz demektir. Genellikle cümle içinde kullanılır. Talim kelimesini cümle içinde kullanmaya örnek olarak, “Takımın başarısını yeteri kadar talim yaptırmaya borçluyum.”

 Anlamı, deneyimlerini başkalarına da öğretmek demektir. Talim sözcüğü, deneme, prova, termin ve öğrenim şeklinde de tanımlanabilmektedir. Talim, belirlenen amaca uygun olarak bilgiyi başkasına aktarmak demektir.

 TDK’ya Göre Talim Kelimesinin Sözcük Anlamı

 TDK’ya göre talim kelimesinin sözcük anlamı, tekrar etmek öğrenmeye çaba harcamak, sahip olduğu bilgiyi paylaşmak demektir. Örnek; kimi varlığını sayamazken, kimileri kuru ekmeğe talim ediyor. Talim kelimesi beş harften oluşmaktadır. Bu harf karakterleri, T-A-L-İ-M olarak kullanılmaktadır. Bilinenleri belirlenen programa uygun olarak başkasına öğretme işine talim denmektedir. TDK kayıtlarına göre de talim, bilgi aktarımı olarak görülmekte ve eş anlamlıları ve harf karakterleri verilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!