Taburcu ne demek, ne anlama gelir? Taburcu olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Taburcu ne demek, ne anlama gelir Taburcu olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 13:57

Türkçenin en çok kullanılan ve taşıdığı anlam üzerinden önemli olan kelimeleri içerisinde taburcu geliyor. Genelde hastalık üzerinden taşımış olduğu anlam kapsamında değerlendirildiğini ifade etmek mümkün. Peki taburcu ne demek, ne anlama gelir? Taburcu olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı üzerine merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Yabancı kökenli bir kelime olan taburcu sözcüğü, anlamı ile beraber günlük yaşamda yaygın kullanılır. Yaşanan bir hastalığın ardından ve hastane üzerinden ele alınan anlamı ile değerlendirilir. Bu yönüyle tek başına veya cümle içerisinde kullanılabilir.

 Taburcu Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Başarılı bir ameliyat süreci geçirmiş ve hastalığı bütünüyle atlatmış olan kişi ya da kişiler taburcu olarak bilinir. Özellikle kişinin yaşamış olduğu hastalık üzerinden problemin atlatılması ile beraber taburcu kelimesi değerlendirilir. Gündelik yaşamın öne çıkan anlamı ile beraber direkt olarak kullanılan sözcüğü olduğunu ifade etmek gerekir.

 Taburcu Olmak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Taburcu kelimesi günümüzde daha çok taburcu olmak kelime grubu üzerinden ele alınır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman bu kelime, iyileştikten sonra kişinin Hastaneden çıkış yapması olarak değerlendirir. Özellikle bu durum doktorun izni ile beraber ele alınır ve sağlanır. Eğer kişi hastalığını bütünüyle atlatmış ise ve doktor izin veriyorsa o vakit hastaneden çıkar. Böyle durumlarda ise kişi ya da kişilerin taburcu oldukları söylenir. Yani iyileşme ile beraber bireyin hastaneden çıkış yaptığı ifade edilir.

BAKMADAN GEÇME!