‘Szymanski’ değil ‘Doruk’

Güncelleme Tarihi:

‘Szymanski’ değil ‘Doruk’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 10:55

İlkokul öğrencisi Doruk Kaya, Fenerbahçe’nin Polonyalı orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski’ye benzerliğiyle dikkat çekiyor. Öyle ki; arkadaşları ona okulda Szymanski diye sesleniyor, onu sokakta görenler durdurup fotoğraf çektirmek istiyor. Fenerbahçe formasını üstünden neredeyse hiç çıkarmayan 10 yaşındaki Doruk, bir maç öncesi seremonide Szymanski’yle sahaya çıkmak ya da antrenmanda onunla bir araya gelmek istiyor.

Haberin Devamı

İstanbul Sarıyer Türkan Şoray İlkokulunda 4’üncü sınıf öğrencisi olan Doruk, Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi’nde çalışan Erdem Kaya ve muhasebeci Sevilay Kaya’nın tek çocuğu. Okulunda başarılı bir öğrenci olan ve arkadaşları tarafından çok sevilen Doruk’a olan ilgi, 2023-2024 sezonu öncesi Fenerbahçe’nin Sebastian Szymanski’yi transfer etmesiyle daha da arttı. Szymanski’ye benzerliği futbola ve Fenerbahçe’ye karşı sevgisini ikiye katladığını söyleyen Doruk, benzerliğin hayatına etkisini de şöyle anlattı:

‘Szymanski’ değil ‘Doruk’

Fotoğraflar: Levent Kulu

BENİMLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYORLAR
“Futbolu çok seviyorum ve yakından takip ediyorum ama Szymanski’yi Fenerbahçe’ye gelmeden önce tanımıyordum. Transfer olduktan sonra babam yanına çağırdı ve yeni transferimizin fotoğrafını gösterdi. ‘A bu bana çok benziyor’ dedim. Sonra etrafımdan bu cümleyi sık sık duymaya başladım. Bazen dedem beni okuldan alıyor. Eve giderken yolda tanımadığım insanlar durdurup benimle fotoğraf çekinmek istiyor. Yakın çevremde ve sokakta durum böyleyken sosyal medyadan da mesajlar gelmeye başladı. Okulumuzun atasözleri ve deyimlerle ilgili bir etkinliğinde yer aldığım videoda ‘Szymanski değil Doruk’ cümlesi kurmuştum. O videoya da çok sayıda yorum ve mesaj geldi.

Haberin Devamı

ONUN GOL SEVİNCİNİ YAPIYORUM
Szymanski ile benzerliğimiz fark edilince okulda arkadaşlarım da Szymanski diye seslenmeye başladı. Sınıf maçlarında gol atarsam onun gol sevincini yapıyorum. Günde 2 buçuk saat futbol oynuyorum. Bir kulübe de yazılmak istiyorum ama bunu derslerimle ve İngilizce kursumla birlikte yürütmem gerekiyor.

‘Szymanski’ değil ‘Doruk’

SZYMANSKI İLE BULUŞMAYI ÇOK İSTERİM
Bu benzerlikten çok mutluyum. Ama beni daha çok mutlu edecek bir şey varsa o da Fenerbahçe’yle seremonide sahaya çıkmak ya da antrenmanda Szymanski’le bir araya gelmek. Onunla yan yana gelmeyi ve tanışmayı çok isterim. Galatasaray’ın da istediği bir oyuncuydu. Bizi tercih etmiş olmasından dolayı çok mutlu oldum. Bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

ALEX Mİ SZYMANSKI Mİ?
Takımının sıkı takipçisi olan Doruk, ‘Fenerbahçeli kahramanın kim’ sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Szymanski sezona çok iyi başladı. Sürekli gol atıyordu, asist yapıyordu. Formunun düştüğü zamanlar oldu ama bence Fenerbahçe için çok önemli bir futbolcu şu ana kadar skor katkısı çok yüksek. Alex’i canlı izleyemedim ama şimdi videolardan izliyorum. Bence Alex kadar etkili bir oyuncu çok zor gelir. Arda Güler’i de çok seviyorum. Onun gibi olmayı çok isterim. Gitmesine üzüldüm, Real Madrid’de daha fazla süre almasını istiyorum.”

‘Szymanski’ değil ‘Doruk’
BENZERLİK ÖZ GÜVENİNİ ARTIRDI
Oğlunun, Fenerbahçe’nin orta sahasına benzerliğini ilk kez fark ettiği anları anlatan Erdem Kaya: “Arkadaşım geçen yaz transfer döneminde gelip Fenerbahçe’nin yeni transferi senin oğlana çok benziyor dedi. Hemen baktım ve görünce inanamadım. Futbolu hep çok severdi ama izlemekten çok oynamayı tercih ediyordu. Maçları çok yakından takip etmezdi. Bu benzerlikten sonra Doruk’a ilgi artınca öz güveni de yükseldi. Daha konuşkan bir çocuk oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Szymanski’ değil ‘Doruk’
HEM YETENEKLİ HEM AKIL KÜPÜ
Sınıf öğretmeni Betül Çelikdemir ise şöyle konuştu: “Doruk önceleri içe kapanık bir çocuktu. Sonra Szymanski ile benzerliği fark edilince, farklı bir ilgiyle karşılaştı ve öz güveni arttı. Bütün okul ona Doruk değil Szymanski diyor. Ama bunların dışında da Doruk çok başarılı bir öğrenci, tam bir akıl küpü. Tercih edeceği alan ne olursa olsun çok başarılı olacağına inanıyorum.”

‘Szymanski’ değil ‘Doruk’

Beden Eğitim öğretmeni Şevval Çimen ise “Doruk’un sene başından beri öğretmeniyim. Futbola olan ilgisinin başından beri farkındayım. Yetenekli olduğunu da düşünüyorum. Szymanski ile benzerliği de beni çok şaşırttı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!