STEM yaklaşımı okul öncesinde

Güncelleme Tarihi:

STEM yaklaşımı okul öncesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 14:33

Türkiye genelinde faaliyet göstren bir eğitim kurumu STEM (Fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik) yaklaşımını okul öncesi ve ilkokul kademelerine taşıyor.

Haberin Devamı

STEM okul öncesi ve ilkokul kademelerine taşınıyor. Uğur Okulları ‘ErkenSTEM’ yaklaşımı ile eğitimin ilk basamaklarından itibaren öğrencilerine bu alanlarda bilgi ve beceriler kazındırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkez’inin desteğiyle öğretmenlere STEM ile ilgili eğitimler verildi. Okul öncesi ve ilkokul kademesindeki öğrenciler çeşitli temalar üzerinde çalışarak matematikten mühendisliğe birçok dalda bilgi sahibi oluyor.

92 SAATLİK EĞİTİM

Projenin tanıtım toplantısında konuşan ve yaklaşımın hayata geçmesini sağlayan BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, “Bunun için öncelikle öğretmenlerimize eğitimler verildi. BAUSTEM Merkezi eğitimleri, yayınları ve proje örnekleriyle öğretmenlerimizi düzenli olarak destekliyor; öğretmenlerimizi bilimsel yöntemlerle pedagojik olarak da denetliyoruz. Örneğin, ortaokul ve lise STEM gurubu öğretmenlerimize 92 saatlik bir eğitim programı uygulandı. Bir senelik bir eğitim sonunda Uğur Okulları öğretmenleri STEM Lider Öğretmeni unvanıyla bu programdan mezun oldu. Şimdi aynı öğretmenler, diğer okullardaki meslektaşlarına liderlik yapıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEMALARLA STEM

Çorlu, “Uğur Okulları okul öncesi ve ilkokul öğrencileri dönem boyunca 4 ayrı tema üzerinde çalışıyor. Yeşil Dünyamız temasında amaç öğrencileri Fen Bilimlerine, Makineler Dünyası’nda Mühendisliğe; Bilişim Dünyası’nda teknolojiye; Hayal Dünyamız’da ise matematiğin karmaşık ancak bir o kadar da büyüleyici yapısını deneyimletmek” dedi.

OKUL YILLARINA GERİ DÖNDÜLER

Uğur Okulları erkenSTEM seminerine katılan basın mensupları ve anne-çocuk bloggerları hayat temelli sorunların erkenSTEM ile nasıl çözülebileceğini ve yaklaşımın kazanımlarını birebir deneyimleme şansı elde etti. BAUSTEM Direktörü Doç Dr. M. Sencer Çorlu ve Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek ve BAUSTEM Direktör Yardımcısı Dr. Zerrin Doğança Küçük’ün erkenSTEM seminerinin ardından davetliler GoPro kameralarını takarak workshop alanına geçti. Kendilerinden karton, mantar tıpa, pet şişe, ip, plastik tabak gibi materyallerle Amsterdam Evleri’nde kullanılan kaldıraç sistemini uygulamaları istendi. 4’erli gruplar halinde projeyi tamamlamaya çalışan katılımcılar, kimi zaman zorlandı kimi zaman da okul yıllarında edindikleri bilgileri hatırlayarak projeyi tamamlamaya çalıştı. 2 saate yakın süren workshop süresince kaliteli zaman geçiren katılımcılar gün sonunda ise başarıyla tamamladıkları Amsterdam Evleri ile diplomalarını almaya hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!