Şoson nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre şoson kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Şoson nedir, ne anlama gelir TDKya göre şoson kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 16:08

Şason bir ayakkabı modelidir. Kumaştan ya da ince deriden olan ve ayağı bütünüyle kaplayan ayakkabılar için Şason model ayakkabı denir. Dayanıklı olduğu için tercih edilir ve Şason ayakkabıların altı da köseleden yapılır. Şason kelimesi ve şason ayakkabı ile ilgili merak edilen tüm detayları ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Şoson, ayağı tüm olarak kaplayan ayakkabı demektir. Şoson, yumuşak ya da kumaştan olan ve ince deriden yapılan bir ayakkabıdır.

 Şoson Nedir? Ne Anlama Gelir?

 Şoson, dikkat çeken bir kelimedir ve bu sebeple duyan kişiler anlamını merak eder. İnternet üzerinden her kelimenin anlamını öğrenmek ve kelime dağarcığını geliştirmek mümkündür. Pek bilinmeyen bir kelime olduğu için Şoson kelimesini duyanlar ne anlama geldiğini araştırmaktadır. Şoson, kumaştan ya da ince deriden yapılan ve genelde düz topuklu olan ve ayağı tamamıyla saran bir ayakkabı çeşididir. Günümüzde de hala bulunan ve kullanılan bir ayakkabı türüdür.

 TDK'ya Göre Şoson Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Şoson ayakkabı nasıl olur ve neye denir internetten araştırılan ayakkabı türlerinden biridir. Dayanıklı malzemelerden üretilen ve ayağı tamamen kaplayan ayakkabılara Şason ayakkabı denir. Şarson ayakkabı, genellikle ince deri ya da plastikten yapılır. Sokakta giyilir ve altı kösele olur. Eski eserlerde ve yazılarda Şason sözcüğü ile sık sık karşılaşıldığı için özellikle TDK sözlük anlamı merak edilir. Şason, TDK sözlük anlamı olarak ayağı tamamıyla kaplayan ayakkabı anlamına gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!