Sonu var ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli var ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu var ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli var ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

 Sözel derslerde ve bulmacalarda karşımıza çıkan sonu var ile biten kelimeler meraklısı tarafından araştırılmaktadır. Bu soruya cevap olabilecek birçok kelime vardır. Peki, sonu var ile biten Kelimeler nelerdir? Listesi Nedir? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli kelimeler hangileridir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bulunmak anlamı taşıyan VAR kelimesi daha çok sahiplik eylemini anlatır.

 Sonu VAR iLe Biten Kelimeler

 Kelimeler arşivinde yer alan sonunda "var" bulunan toplam 118 kelime bulunmaktadır. Sonunda var olan kelimeler listesinden; Türkçe ders ve araştırma çalışmaları yapan kişiler ya da Scrabble gibi kelimelik oyun severler bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

 16 Harfli

 ANTİİNFLAMATUVAR

 13 Harfli

 YILDIRIMSAVAR, KONSERVATUVAR

 12 Harfli

 OBSERVATUVAR, SUPPOZOTİVAR, MÜLKŞEHSUVAR

 11 Harfli

 LABORATUVAR, ASALAKSAVAR, DÜRRÜŞEHVAR, KARACANAVAR, DÜZLEMYUVAR, KALKANDUVAR

 10 Harfli

 REPERTUVAR, SİNEKSAVAR, BÖCEKSAVAR, YARIMYUVAR, AŞIRIYUVAR, KOLTUKSAVAR

 9 Harfli

 FÜZESAVAR, TANKSAVAR, UÇAKSAVAR, ATEŞYUVAR, KARADAVAR, AYNADUVAR, CANARAVAR, ECİMDUVAR, HAVAYUVAR, KATIYUVAR, KOCADUVAR, KILŞALVAR, ORTAYUVAR, SEKİDUVAR, UÇUNYUVAR, TÜLÜDAVAR

 8 Harfli

Haberin Devamı

 KONTUVAR, TRETUVAR, BİLGİVAR, ÇAKCAVAR, ÇAHCAVAR, GÖTDUVAR, HAYHAVAR, KASGAVAR, KERDİVAR, KASKAVAR, MANTIVAR, MANTUVAR, MANTÜVAR, MENTİVAR, TAŞYUVAR ŞAHSÜVAR, ŞEHSUVAR,

 7 Harfli

 AKYUVAR, ALYUVAR, CANAVAR, PİSUVAR, PENUVAR, AYHAVAR, BAĞIVAR, BARAVAR, CANIVAR, ÇANAVAR, DİLAVAR, DALAVAR, EHTİVAR, KANAVAR, MATAVAR, MUNAVAR, ŞINAVAR, SAMAVAR, SEROVAR

 6 Harfli

 BULVAR, KULVAR, ŞALVAR, DALVAR, CEDVAR, DÜŞVAR, GÜNVAR, HAYVAR, MİDVAR, ŞAHVAR, SALVAR, ÜNÜVAR, TALVAR

 5 Harfli

 CİVAR, DAVAR, DUVAR, LİVAR, EDVAR, YUVAR, BUVAR, ALVAR, CIVAR, CUVAR, DOVAR, DİVAR, EMVAR, GEVAR, GAVAR, GOVAR, HAVAR, KOVAR, KAVAR, KUVAR, LUVAR, POVAR, NAVAR, PUVAR, SUVAR, ŞAVAR, YAVAR, TAVAR, TUVAR, ZAVAR,

 4 Harfli

 OVAR, AVAR

 3 Harfli

 VAR

 Sonunda VAR Olan Bazı Kelimelerin Anlamı

 VAR: Mevcut, evrende ya da düşüncede yer alan, bulunan. Yok karşıtı. Sahiplik bildiren ve olumlu isim cümleleri kurmaya yardımcı bir söz. Elde bulunan şey.

 OBSERVATUVAR: Gözlemevi.

 BÖCEKSAVAR: Ev gibi kapalı ortamlardaki zararlı böcekleri savarak öldürmek için kullanılan ve ilaç püskürten bir tür araç.

 KALKANDUVAR: Ev ve ya herhangi bir mekanın çatısını korumak amacı ile kiremitlerin üzerine örülen basık sağlam duvar engel.

Haberin Devamı

 DÜRRÜŞEHVAR: Eski geleneklere göre padişahlara yaraşır değerdeki inci.

 KONSERVATUVAR: Müzik, tiyatro, bale gibi temel sanat öğretiminin yapıldığı okul.

 YILDIRIMSAVAR: Yıldırımların zararını önlemek amacı ile kullanılan, ucunda bakır ya da platin bulunan, 5-10 metre civarı uzunluğunda demir çubuk ile toprak ya da kuyu arasına çekilen bakır telden meydana gelen koruma aracıdır. Diğer adı siperisaika, yıldırımlık, yıldırımkıran, paratoner, yıldırım siperi.

 REPERTUVAR: Bir tiyatro kuruluşunun oynamak adına seçip hazırlamış olduğu tüm oyunların listesi. Bir başka anlamı ise bir oyuncunun ezberlemiş ve oynamış olduğu rollerin listesi. Dağarcık, Birikim.

Haberin Devamı

 MÜLKŞEHSUVAR: Kocaeli şehrinde yer alan Kaymaz bucağına bağlı olan bir yerleşim bölgesidir.

 SUPPOZOTİVAR: Fitil.

 KARACANAVAR: Domuz.

 LABORATUVAR: Birleştirme ve ayrıştırma yolu ile bir sonuca ulaşmak ya da teşhis koymak adına çeşitli araçlar kullanılan ve tıp, eczacılık, kimya, fizik gibi bilimin önemli dalları ile ilgili araştırmaların ve deneylerin yapıldığı özel donanımlı mekan. Dil laboratuvarı.

 SİNEKSAVAR: Adından da anlaşıldığı gibi Sinekleri savarak öldürmekte kullanılan bir araç. Bunun için ilaç püskürten bir tür sprey.

 DÜZLEMYUVAR: Yer yuvarlağının tüm biçimlerini tümü ile bir düzlem üzerinde göstermek için çeşitli haritacılık metotları ile farklı yöntemlere başvurularak hazırlanan bir çeşit harita.

Haberin Devamı

 ASALAKSAVAR: Bir canlı üzerinde sürekli ve ya geçici olarak yaşayan ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar veren paraziti yok eden ilaç, antiparazit.

 ANTİİNFLAMATUVAR: Oluşabilecek herhangi bir yangın oluşumunu önleyen sistem. Bir çeşit yangın savar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!