Sonu tün ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli tün ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu tün ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli tün ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Kelime bulma oyunlarında ve sözel eğitim derslerinde kelimenin başındaki ve sonundaki harfler önem kazanmaktadır. Ancak kimiz zaman ni kelimelerin tamamı akla gelmez. Bu gibi durumlarda kişiler arayış içerisine girmektedir. TÜN ile biten kelimeler de araştırılan sözcükler arasındadır. Peki, sonu tün ile biten kelimeler nelerdir? Kelime listesi nedir? - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli tün ile biten kelimeler hangileridir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Geldiği kelimeye anlam katan tün takısı sözcüğün anlamını da değiştirmektedir. Genellikle geçmiş zamanı belirten kelime 2. Tekil kişiye ait olarak kullanılır.

 Sonu Tün İle Biten Kelimeler

 Türkçe de birbirinden farklı sonu TÜN ile biten birçok kelime vardır. Kullanım yerine ve hitap ettiği kişiye göre anlam kazanan bu takı dilimizde sıklıkla kullanılır. Türkçede kullanılan 102 adet farklı tün ile biten sözcük bulunmaktadır. Sonu TÜN ile biten kelime listesine birçok alanda ihtiyaç duyulabilir. Scrabble ve diğer kelime bulma oyunları başta olmak üzere kelime araması yapılan alanlar vardır. Bulmaca severlerin sıklıkla çözdüğü çengel, kare ve sarmal bulmacalarında da bu kelimeler kullanılır. Ayrıca sözel alanda ders alan ve ya veren kişilerin de sonu TÜN ile biten kelimeleri araştırması mümkündür.

Haberin Devamı

 Sonunda Tün Olan 3 Harfli Kelimeler

 Tün

 Sonunda Tün Olan 4 Harfli Kelimeler

 Ütün Ötün

 Sonunda Tün Olan 5 Harfli Kelimeler

 Bütün Öptün Tütün Götün Örtün Üstün Hötün Öttün Üştün Kötün Sütün

 Sonunda Tün Olan 6 Harfli Kelimeler

 Brütün Büstün Büktün Çöktüm Dürtün Döktün Düştün Flitün Güttün Göçtün Kürtün Kültün Küstün Müftün Ölçtün Öğütün Örttüm Özütün Söktün Sürtün Statün Üşütün Üsttün Neptün

 Sonunda Tün Olan 7 Harfli Kelimeler

 Büyütün Dürttün Çürütün Gömütün Flortün Öpüştün Ölçütün Örgütün Sürttün Tşörtün

 Üşüttün Ürkütün Üzüntün Yürütün

 Sonunda Tün Olan 8 Harfli Kelimeler

 Altüstün Büsbütün Başörtün Büyüktün Büyüttün Çürüttün Dönüştün Dövüştün Düzüştün Görüştün Küçüktün Ölmüştün Enstitün Hüthütün Küçültün Öpmüştün Dürüstün Görüntün Köpürtün Öldürtün Övmüştün

 Sonunda Tün Olan 9 Harfli Kelimeler

 Dönmüştün Dövmüştün Düşmüştün Dürüsttün Görmüştün Gördüktün Gülünçtün Gülmüştün Öldürttün Küçülttün Püskürtün Paraşürtün Sürmüştün Sönmüştün

 Sonunda Tün Olan 10 Harfli Kelimeler

 Büyümüştün Küçücüktün Öpüşmüştün Temerrütün Taahhütün Üzülmüştün

 Sonunda Tün Olan 11 Harfli Kelimeler

 Düşünmüştün Görüşmüştün Görünmüştün Götürmüştün Yürürlüktün Tereddüttün

 Sonunda Tün Olan 12 Harfli Kelimeler

 Sürdürmüştün

Haberin Devamı

 Sonunda Tün Olan 13 Harfli Kelimeler

 Öldürüldüktün Götürüldüktün

 Sonunda Tün Olan 14 Harfli Kelimeler

 Dönüştürmüştün

Tün İle Biten Bazı Kelimelerin Anlamları

BÜSBÜTÜN: İyiden iyiye, tamamen, Temelli, tamamıyla,

NEPTÜN: Güneş sistemindeki 9 büyük gezegenlerden biridir. Güneş'e en uzak Sekizinci gezegen.

KÜRTÜN: Yük hayvanlarına vurulan semer, palan

KÖFTÜN: Genellikle sığırlara yedirilen susam ya da keten küspesine verilen ad.

BÜTÜN: Eksiksiz, tam, Parçalanmamış, birlik, Tamlık.

(PARA) Bozuk olmayan

"Bütün para."

ÜSTÜN: Aynı statüde yer alan benzerlerine göre daha yüksek bir seviyede olan ve diğerlerini geride bırakan anlamı taşır.

 TÜTÜN: Patlıcangillerden gelen bir bitki. Birleşiminde nikotin olan, otsu ve uzun bir bitki. Yaprakların toplanıp kurutulması ile meydana gelir. (Nicotiana tabacum)

TÜN: Gece

Haberin Devamı

 Dilimizde tün ile biten birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler dilimize farklı kültürlerden zaman içinde gelerek yer etmiştir. Bu nedenle günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Özellikle kelime bulma oyunlarında ve çengel, sarmal, kare gibi bulmacalarda ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca sözel eğitim alanlarında da başında ve ya sonundaki harflerin önemi büyük olmaktadır. Bununla birlikte kelimenin harf sayısına da dikkat etmek gerekir. Özellikle bulmaca sorularında doğru sözcüğün seçilmesi önemli olmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!