Sonu öd ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli öd ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu öd ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli öd ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Bulmacalarda ya da telefonda oynanan kelime bulmaca oyunlarında çıkan bazı kelimeler bizleri oldukça zorlamaktadır. Özellikle yanlış bir harf yazıldığı zaman doğru sonucu bulmak oldukça zor olmaktadır. İşte bu durumda kelime bulucu ve TDK sözlüğü ile aranılan kelime kolayca bulunabilmektedir. Sonu öd ile biten kelimelerde bunlardan birisidir. Sonu öd ile biten kelimeler nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sonu " öd " harfleri ile biten kelimeleri bulmak için en doğru yol TDK sözlüğüne bakmak olacaktır. Sonu " öd " ile biten Türkçe 'de sadece bir kelime bulunmaktadır.

 3 Harfli Öd İle Biten Kelimeler

 Türk dil kurumu tarafından hazırlanan Türkçe sözlük en kapsamlı sözlüktür. İçerisinde her harf ile başlayan ve biten tüm kelimeler eksiksiz bir şekilde yer almaktadır. Bu nedenle bir harfle başlayan ya da biten kelimelerin aranmasında en doğru cevabı Türk Dil Kurumu sözlüğü verecektir. Sözlük incelendiğinde pek çok Türkçe kelimenin anlamı ile birlikte yabancı kelimelerin Türkçe karşılıkları da sözlükte yer almaktadır.

 Sonu " öd " ile biten kelimeler incelendiğinde Türkçe 'de sonu " öd " ile biten 3 harfli bir kelime bulunmamaktadır. Ancak Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan tek kelime " ÖD " kelimesidir. Öd kelimesi tıbbi bir kelime olarak sözlükte yer almaktadır. TDK sözlüğüne göre safranın bir diğer adı olarak öd kullanılmaktadır. Tam olarak anlamı ise karaciğerin salgıladığı, sarı renkli ve acı sıvı olarak bilinmektedir. Ayrıca cümle içinde kullanımına ise Ömer Seyfettin 'in bir sözü örnek verilebilir. " Benim at sineği ile hamam böceğinden ödüm kopar. "

Haberin Devamı

 Öd genelde korkulduğu zaman insanlar tarafından söylenen bir kelimedir. Örneğin bir şeyden korktuğumuzda ödüm patladı deriz. Aslında çoğu zaman gerçek anlamı dışında mecazi bir şekilde kullanımı dilimizde yer etmiştir. Genelde bulmacalarda ise şaşırtma amacıyla safra sıvısı olarak sorulmaktadır.

 4 Harfli Öd İle Biten Kelimeler

 Türk Dil Kurumu uzmanları ve akademisyenler tarafından hazırlanan TDK sözlüğüne göre " öd " eki ile biten bir kelime bulunmamaktadır. 4 harfli bir cevap arıyorsanız muhtemelen bir harfi yanlış yazmış olabilir ya da " öd " ile biten yabancı bir kelime arıyor olabilirsiniz. Türkçe sözlükte 4 harfli sonu " öd " ile biten bir kelime bulunmamaktadır.

 5 Harfli Öd İle Biten Kelimeler

 Türk Dil Kurumu, Atatürk zamanında kurulmuş olan ve halen faaliyette olan bir kurumdur. Amacı günlük hayatta kullanılan kelimelerin Türkçe karşılıklarını bularak bunların kullanımını teşvik etmektir. Kurum yabancı kelimeleri ve eskiden kullanılan kelimeleri inceleyerek gerçek anlamda kullanılacak Türkçe karşılıklarını bulmaktadır. Bu araştırmalar yapılırken ise alanında uzman dil bilimcilerden faydalanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan sözlüğe göre 5 harfli sonu " öd " ile biten bir kelime bulunmamaktadır.

 6 Harfli Öd İle Biten Kelimeler

 Öd eki Türkçe 'de oldukça sık kullanılmaktadır. Bir kelimenin başında ve ortasında kullanımına sıkça rastlanılmaktadır. Ancak bir kelimenin sonunda kullanımı oldukça dar bir alanda olmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne ve kurumun verilerine göre sonu " öd " ile biten 6 harfli bir kelime bulunmamaktadır.

 7 Harfli Öd İle Biten Kelimeler

 Bulmacalarda en zorlayıcı kısımlardan birisi 7 harfli cevabı olan sorulardır. Bulmacalarda sorulan sorular genelde Türk Dil Kurumu sözlüğünden alınarak sorulmaktadır. TDK sözlüğüne göre sonu " öd " ile biten 7 harfli bir kelime bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

 8 Harfli Öd İle Biten Kelimeler

 Türk Dil Kurumuna uygun hazırlanan kelime bulucular kaç harfli kelimeleri aradığınıza göre size uygun cevapları vermektedir. Bu verilere göre Türkçe 'de 8 harfli sonu " öd " ile biten bir kelime bulunmamaktadır.

BAKMADAN GEÇME!