Sonu lav ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli lav ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu lav ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli lav ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Günlük hayatta kullandığımız kelimelerin çoğu farklı harfler ile başlamakta farklı harfler ile bitmektedir. Özellikle kelime oyunlarında veya bulmacalarda harf sayısına göre pek çok kelime aranmaktadır. Bunlardan bazıları da lav ile bitmektedir. Peki, sonu lav ile biten kelimeler nelerdir? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli lav ile biten kelimeleri sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Sonu lav ile biten birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikle harf sayısına göre sıklıkla araştırılmaktadır. Bu kelimelerin anlamları Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer almaktadır.

 3 Harfli Lav İle Biten Türkçe Kelimeler

 Lav ile biten kelimelere bakıldığında 3 harfli kelime lav olarak karşımıza çıkmaktadır. Lav kelimesini sözlüklere baktığımız zaman birkaç farklı tanım karşımıza çıkmaktadır. Lav kelimesinin sözlük anlamı şu şekildedir:

 - Yanardağların püskürtme esnasında yeryüzüne çıkardıkları, dünyanın derinliklerinden gelen kızgın, erimiş maddeler veya püskürtü.

 - Yanardağların ve volkanların ağızlarından püskürüp soğuyunca donan madde.

 - Osmanlıcada la'v ahlakı yaramaz kişi.

 4 Harfli Lav İle Biten Türkçe Kelimeler

 Dilimizde cümle içerisinde kullanılan pek çok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerden bazıları da lav ile bitmektedir. Sonu lav ile biten kelimelere bakıldığında 4 harfli Slav kelimesi karşımıza çıkmaktadır. Slav kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Rus, Beyaz Rus, Ukraynalı, Leh, Sırp, Sloven, Bulgar, Slovak ve çek halklarına dillerindeki yakınlıkları sebebiyle verilen ortak ad.

 - Halklarına özgü olan.

 - Slav halklarına özgü olan ve Slav halkından kimse

 5 Harfli Lav İle Biten Türkçe Kelimeler

 5 harfli sonu lav ile biten kelimelere bakıldığı zaman karşımıza 3 farklı kelime çıkmaktadır. Bunlar İslav, Yalav ve Pilav kelimeleridir. 5 harfli sonu lav ile biten kelimelerin anlamları sözlüklerde şu şekilde belirtilmektedir:

 - İslav: İslav kelimesinin eş anlamlısı Slav olmaktadır. Bu nedenle Slav ile aynı anlama gelmektedir.

 - Yalav: Yalav kelimesi alev ve ateş anlamına gelmektedir.

 - Pilav: Pirinçten, bulgurdan veya kuskustan yapılan bir tür yemeye pilav adı verilmektedir.

 6 Harfli Lav İle Biten Türkçe Kelimeler

 Lav ile biten kelimelerden bazıları da 6 harfli olmaktadır. 6 harfli olan ve lav ile biten kelimeler sıklıkla araştırılmaktadır. Bu kelimeler Çağlav ve Saylav olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kelimelerin anlamları şu şekilde açıklanmaktadır:

 

Haberin Devamı

 - Cağlav: Çağlav kelimesi özellikle kare ve çengel bulmacalarda çok sık karşımıza çıkmaktadır. Çağlav kelimesi dürüst anlamına gelmektedir.

 - Saylav: Saylav kelimesi dilimizde çok eskiden beri var olan bir kelimedir. Anlamları milletvekili, mebus, seçim, seçme, seçilmiş ve seçilmiş kişi olarak sözlükte yer almaktadır.

 

 7 Harfli Lav İle Biten Türkçe Kelimeler

 

 Kelime araştırması yapıldığı zaman farklı anlamlara sahip olan pek çok kelime ile karşılaşmaktayız. Bu kelimelerden bazıları da sonu lav ile biten kelimelerdir. Özellikle kelime oyunlarını çok sık oynayan kişiler bu kelimeleri ve anlamlarını sıklıkla araştırmaktadır. Sonu lav ile biten 7 harfli kelime otoklav kelimesidir. Otoklav kelimesi sözlüklerden birden fazla anlamı ile değerlendirilmiştir. Otoklav kelimesinin anlamları şunlardır:

 

Haberin Devamı

 - Vida ve cıvatalara tutturulmuş basit kapağı olan dayanıklı kap.

 - Ameliyat ve laboratuvar işlerinde yararlanılan, araç ve gereçleri mikropsuzlaştırmak için kullanılan basınçlı bir buhar kazanı.

 - Basınçlı mikropkıran.

 - Sıcaklığa ve basınca dayalı, sterilizasyon için kullanılan sıkı kapaklı çelik alet.

 

 8 Harfli Lav İle Biten Türkçe Kelimeler

 

 Lav ile biten kelimelerden biriside Yugoslav kelimesidir. 7 harfli olan ve lav ile biten Yugoslav kelimesinin anlamı ise şu şekilde açıklanmaktadır:

 

 - Yugoslav halkın olan kişi.

 - Yugoslavya halkına özgü olan.

 

BAKMADAN GEÇME!