Sonu do ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli do ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu do ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli do ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Bir dilin en önemli araçlarından biri içerdiği kelimelerdir. Kelimelerin insanlar tarafından benimsenerek kullanılması o dili güçlendiren bir unsurdur. Bu nedenle kelimelerin tanınarak kullanılması çok önemlidir. Bazı kelimelerin sonlarındaki ekler kelimeleri çok farklı anlamlara getirmektedir. Sonu do ile kelimeler listesini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kelimelerin dilde çok önemli yer kaplaması onların özenle öğretilmesi gerektiğini ortaya çıkarmaktadır. Özellikle yabancı dildeki kelimelerin yerine anadilindeki kelimelerin tercih edilmesi önemlidir.

 Sonu do İle Biten 3 Harfli Kelimeler

 Edo

 Edo kelimesi taraf tutan kimse anlamına gelmektedir. Eş anlamlısı dalkavuktur.

 Sonu do İle Biten 4 Harfli Kelimeler

 Judo, ando, vido, zado, ordo, kado, godo, rodo, endo, gado, kodo

 Judo silahsız olarak oynanan bir dövüş sporudur. Vido bir oyunda kazanılan parayı veya sayıyı iki katına çıkarmak demektir. Ando ise karanlık ve izbe yerleri tarif etmek için kullanılır.

 Zadonun kelime anlamı arabalara yapılmış olan yemliktir. Sonu do ile biten bir başka kelime olan ordo ise takım kelimesinin eş anlamlısıdır. Kado kabak demekken, rodo yunanca kırmızı anlamındadır.

Haberin Devamı

 Godo delik kapamaya yarayan ağaç demektir. Endo içte olan anlamındayken, gado manda yavrusu demektir. Son olarak do ile biten 4 harfli bir kelime olan kodo kısa boylu kimse anlamında kullanılır.

 Sonu do İle Biten 5 Harfli Kelimeler

 Baldo, bando, lando, grado, bordo, bardo

 Baldo iri taneli ve pilav için kullanılan bir tür pirinçtir. Bando genelde geçit törenlerinde çalan mızıkacılar topluluğunu ifade eder. Lando ise üstü açılığ kapanabilen binek arabasıdır.

 Grado bir sıvıdaki alkol derecesini belirtirken, bardo ise katır kelimesinin eş anlamlısıdır. Sonu do ile biten bordo ise mora benzeyen kırmızı renk tonudur.

 Sonu do İle Biten 6 Harfli Kelimeler

 Libido, albedo, mikado

 Libido insandaki cinsel güdüleri ifade eden bir kelimedir. Albedo beyazlık derecesi demekken, mikadonun ise iki farklı anlamı vardır. Birinci anlamı Japon imparatorlarının unvanıdır. İkinci anlamı ise tahta veya kemikten yapılan çubuklarla oynanan bir tür oyundur.

 Sonu do İle Biten 7 Harfli Kelimeler

 ​Avokado, torpido, komando, bilardo, tornado, subordo

 Avokado armuda benzeyen tropikal meyvedir. Amerikan armudu da denir. Torpido arabaların ön tarafında, içine bir şeyler konulmasını sağlayan kapaklı küçük bölmedir.

Haberin Devamı

 Komando özel olarak eğitilen bir asker birliğidir. Bilardo bir masa üzerinde toplar ve isteka ile oynanan bir oyun iken tornado

 Batı Afrika kıyılarında eden çok kuvvetli fırtınaya verilen isimdir. Subordo ise alt takım demektir.

 Sonu do İle Biten 8 Harfli Kelimeler

 Tekvando, kreşendo

 Tekvando Uzak Doğuya özgü bir dövüş sporudur. Daha çok ayak ve tekmeler kullanılır. Kreşendo ise bir orkestrada yer alan çalgıların giderek daha çok ses çıkartacak şekilde çalmaları durumudur

 Sonu do ile biten 9 harfli kelimeler de bulunmaktadır. Karbonado böyle bir kelimedir. Kelime anlamı kara elmas olan bu kelime İspanyolca kökenlidir.

 Sonu do ile biten 10 harfli kelime ise dekreşendo ve diminiendo kelimeleridir. Dekreşendo sesin giderek azalarak çalınması durumudur. Diminiendo ise bir nota terimidir.

Haberin Devamı

 Son olarak sonu do ile biten 11 harfli kelime accelerendo kelimesidir. Gittikçe hızlanarak çalınma anlamına gelen bu kelime İtalyanca kökenlidir.

 Do eki tek başına da anlam ifade etmektedir. Do gamda yer alan bir sestir ve si ile re arasında bulunmaktadır.

 Kelimeler bir dilin olmazsa olmazlarıdır. İyi bir iletişimin ve kaliteli bir sosyal yaşamın temeli dili doğru kullanmaktan geçer. Dili doğru kullanmanın şartlarından biri de kelimeleri doğru yerde kullanmak ve zengin bir kelime dağarcığına sahip olmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!