Sonu cer ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli cer ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu cer ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli cer ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Sonu cer ile biten kelimeler özellikle bulmacalarda ve Türkçe ders konularında önümüze çıkmaktadır. Bu alanlar ile ilgilenen kişiler de sonu ser ile biten kelimeleri araştırmaktadır. Peki, Sonu cer ile biten kelimeler nelerdir? Listesi nasıl sıralanır? - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli cer ile biten kelimeler hangileridir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Günlük hayatımızda farkında olmadan binlerce kelime kullanırız. Ancak bu kelimeler soru şeklinde karşımıza çıktığında bazen hatıra gelmeyebilir. Bu nedenle araştırma içine gireriz. Sizler için sonu cer ile biten kelimeleri aşağıdaki gibi sıraladık.

 Sonu Cer İle Biten Kelimeler Nelerdir?

 CER ile biten ya da başka bir deyişle sonunda CER olan kelimeler 53 adet olmaktadır. Kelimeler Türk Dil Kurumunda (TDK) yer alan ve diğer Türkçe sözlüklerde bulunan kelimeler üzerinden oluşturulmuştur. Kelimeler arşivinde yer alan anlamlı ve ya anlamsız sonunda "cer" olan kelimeler bulunmaktadır. Sonu cer ile biten kelimeler; Türkçe hakkında yapılan ders ve ya araştırma çalışmalarında karşımıza çıkabilir. Bununla birlikte bulmaca severler de cer ile biten kelimeleri araştırmaktadır. Çengel, kare, sarmal, Scrabble gibi kelime bulma oyunlarında farklı kelimeler istenebilir. Sonunda cer olan kelimeler de buna dahildir. Ancak kelime seçiminde harf sayısına ve denk gelen diğer harflere dikkat etmek gerekebilir. Bu nedenle cer ile tamamlanan kelimeleri harf harf ayırarak aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Haberin Devamı

 3 harfli kelimeler

 cer

 

 4 harfli kelimeler

 acer, ecer

 5 harfli kelimeler

 cicer, Hacer, gacer, geçer, gecer, göcer, gücer, kacer, nacer, encer, Tecer, tücer, becer

 6 harfli kelimeler

 apacer, cercer, cancer, cevcer, civcer, gencer, gülcer, gölcer, hencer, hevcer, kencer, müncer, mencer, pencer, sencer, zincer, tuncer, dincer

 7 Harfli Kelimeler

 aybecer, mahacer, allocer, odoacer

 8 Harfli Kelimeler

 menevcer, Sevincer, amanecer, belencer, Silencer, kalbecer, kelbecer,

 9 Harfli Kelimeler

 pérpéncer, wattölcer, skydancer 

 10 Harfli Kelimeler

 evinevcer

 11 Harfli Kelimeler

 Neuromancer

 13 Harfli Kelimeler

 thiassacer, wattsaatölcer

 

 14 Harfli Kelimeler

 

 Ateuchussacer

 

 Sonu Cer ile Biten Bazı Kelimelerin Sözlük Anlamı

 

Haberin Devamı

 cer : isim Çekme ve sürükleyerek götürme

 müncer :Bir yana doğru çekip sürüklenen

 Sevincer: Türkiye'de bir ilçe

 Menevcer: Yabanıl kuşkonmaz. Bir bitki türü

 

pencer (pancar) : Sebze.

 Wattölcer: Elektrik devresindeki mevcut gücü direkt olarak ölçmeyi sağlayan ölçü aleti

 Sencer: Sencer eski Türkçede bir isim. Kılıç sallayan ya da kılıç batıran anlamına gelir. Güçlü ve heybetli kişileri ifade ederken de bu isim sıklıkla kullanılır.

 Becer: beceri sözcüğünün kökü olmakta ve bir işi yapabilme yetenek

 

 Cer ile Biten Kelimelerin Günlük Hayattaki Yeri

 

 Günümüzde halk dile olarak tabir edilen günlük konuşma dilinde farkında olmadan binlerce kelime kullanırız. Anlamlı ya da anlamsız dilimize yıllar içerisinde giren birçok kelime vardır. Ancak bu kelimeler önünüze soru olarak çıktığı zaman pek hatırlanmıyor olabilir. Bu durum genellikle sözel derslerde ve bulmaca eklerinde karşımıza çıkar. Bulmaca severler ve öğrenciler başta olmak üzere sonu cer ile biten kelimeler de olduğu gibi arayış içerisine girebilmektedir.

 

Haberin Devamı

 İsim Çekme ve ya sürükleyerek götürme anlamına gelen cer takısı geldiği kelimeleri anlamlandırmaya yardımcı olmaktadır. Dilimize farklı birçok kültürden gelen kelimeleri de bünyesinde barındırmaktadır. Arapça, Farsça ve eski Türkçe ye ve daha fazla kültüre ait olan sonu cer ile biten birbirinden farklı birçok kelime bulunmaktadır. Günlük hayatta artık Türkçeye entegre olmuş bu kelimeleri kolaylıkla kullanıyoruz. Bu nedenle bulmacalarda ve ders alanlarında dahi karşımıza sıklıkla çıkmaktadır. Sonu cer ile biten kelimelerin dilimizde yeri elbette önemli olmakta ve sıklıkla kullanılmaktadır.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!