Sınıfların yüzde 99’unda etkileşimli tahta

Güncelleme Tarihi:

Sınıfların yüzde 99’unda etkileşimli tahta
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 16:27

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitimde FATİH Projesi kapsamında 620 bin etkileşimli tahta, dersliklere kurularak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Böylelikle tüm resmî okullarda dersliklerin yaklaşık yüzde 99'una etkileşimli tahta sağlandı.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre; bugüne dek 620 bin etkileşimli tahta, dersliklere kurularak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Böylelikle örgün eğitim veren tüm resmî okullarda dersliklerin yaklaşık yüzde 99'unda etkileşimli tahta bulunuyor. Etkileşimli tahtalar, internetin bilgiye erişim, eleştirel düşünme ve öğrenme sürecine sunduğu katkıyla okullarda öğretmenlerin aktif rollerine destek oluyor. Ayrıca, MEB garanti süreleri sona ermiş olan 420 bin adet etkileşimli tahtanın 30 ay içerisinde bakımının yapılmasını da hedefliyor.

OKULLARDA İNTERNET
Açıklamada, “Okullarda hızlı, güvenli ve kesintisiz internet erişimi için fiber altyapının sunulması çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda, bugüne kadar yaklaşık 12 bin 500 okulda yüksek güvenlikli geniş bant fiber internet erişimi sağlandı. 28 bin 180 okulda ADSL- VDSL- Fiber özellikli kablolu internet erişim hizmeti bulunuyor.  2.750 okula ise GSM internet erişimi sağlanarak Mart ayı içerisinde 1.500 okula daha bu hizmetin sağlanması hedefleniyor. Hem kablolu internet erişimi hem de GSM internet erişim imkânı olmayan okullarımıza ise uydu üzerinden internet erişimi veriliyor. Yaklaşık 2 bin okula sunulan bu hizmetin kesintisiz devam etmesi için bu yılın başında TÜRKSAT ile 5 yıl süreli bir sözleşme imzalandı” denildi.

v4242472442424724

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!