Silüet nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre silüet kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Silüet nedir, ne anlama gelir TDKya göre silüet kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 16:06

Herhangi bir nesnenin kenar çizgilerin üzerinden tek renk görüntüsü süet olarak bilinir. Hem canlı hem de cansız figürleri için kullanılan bir kelimedir. Peki silüet nedir? Ne anlama gelir? Tdk'ya göre silüet kelimesinin sözlük anlamı hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Yabancı kökenli bir kelime olarak silüet sözcüğü aynı zamanda Türkçede öne çıkar. Genelde belli bir anlamı üzerinden günlük yaşamda cümle içerisinde kullanılır. Aynı zamanda pek çok yazılı kaynakta ve şiirde de yaygın olarak değerlendirilir.

 Silüet Nedir?

 Silüet kelimesi iki değişik biçimde ele alınır ve ifade edilir.

 - Bir nesnenin kenar çizgileri doğrultusunda tek renk görüntüsü

 - Gölge

 Siyah bir görüntü üzerinde nesnenin tam görüntüsünü ortaya çıktığı bir yapı olarak ifade edilir.

 Silüet Ne Anlama Gelir?

 Genelde canlı ya da cansız varlıkların siyah bir görüntü üzerinde kenar çizgileri ile gölgesi silüet olarak ifade edilir. Taşımış olduğu bu anlama üzerinden pek çok farklı şehirde ya da yazılı kaynakta kullanılır. Aynı zamanda günlük yaşamda taşıdığı anlam üzerinden öne çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 TDK'ya Göre Silüet Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Türk Dil Kurumu üzerinden silüet anlamı kısaca gölge şeklinde ifade edilir. Ancak anlamı sadece bununla sınırlı değildir. Bir nesnenin dış çizgilerin üzerinden tek renk ile beraber görüntüsü biçimde anlatılır. Genelde siyah renk ile beraber ifade edilirken farklı renkler üzerinden de nesnenin silüeti öne çıkmaktadır. Çok yaygın kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!