Servis sürücülerine eğitim verilecek

Güncelleme Tarihi:

Servis sürücülerine eğitim verilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 07:00

İçişleri Bakanlığı’nın, valiliklere gönderdiği “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri” genelgesine göre, okul servis aracı sürücülerine yönelik eğitimler düzenlenecek, denetimler artırılacak.

Haberin Devamı

Okul önlerinde ve çevrelerinde oluşacak trafik yoğunluğuna zamanında müdahale edilebilmesi için okul giriş ve çıkış saatlerinde polis ekipleri görevlendirilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayımlanan genelgeye göre, yaya veya okul geçitlerinden geçen öğrencilere ve diğer yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen sürücülere yönelik denetimler sıklaştırılacak. Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameraları kurulacak.

DENETİMLER ARTACAK

Okul çevrelerinde asayişin sağlanması için denetimler artırılacak. Öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara, tütün gibi maddelerle kesici, delici, yaralayıcı diğer unsurların satılmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonu, büfe gibi iş yerlerine yönelik denetimler artırılacak.

Haberin Devamı

İLETİŞİM ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün kurumsal sayfasındaki trafik kampanyası içeriklerinin sosyal medya üzerinden paylaşılması sağlanacak. Kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve trafik güvenliği ile uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenecek. 

BAKMADAN GEÇME!