Sendikadan yönetici atamalarını AİHM’e taşımak için destek

Güncelleme Tarihi:

Sendikadan yönetici atamalarını AİHM’e taşımak için destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 13:10

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesi’nin eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini reddetmesi üzerine, AİHM'e başvurmak isteyenler için başvuru formu örnekleri hazırladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İsmail Koncuk, Yüksek Mahkemenin söz konusu kararını hatırlattı.Sendika olarak konuyu AİHM'e taşıma noktasında dava taraf ehliyetleri bulunmadığını hatırlatan Koncuk, mağdur üyelerinin AİHM'e şahsi dava açması için her türlü hukuki yardımda bulunacaklarını daha önce ilan ettiklerini belirtti.

Koncuk, bu kapsamda, AİHM'e başvurmak isteyen eğitim kurumu müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları için başvuru formu örnekleri hazırladıklarını bildirdi. Koncuk, başvuruda bulunacakların formu uygun şekilde doldurarak, ekleriyle bildirilen adrese posta yoluyla göndermeleri gerektiğini söyledi.

Mahkemeye gönderilecek yazışma ve belgeleri birbiriyle tutturmak için zımba, bant gibi materyallerin kullanılmamasını isteyen Koncuk, tüm sayfaların sırasına göre numaralandırılması zorunluluğu bulunduğunu açıkladı.

İsmail Koncuk, başvuruların harca tabi olmadığını, reddi durumunda halinde ise ücret ödenmeyeceğini duyurdu.

Açıklamada, AİHM'e başvuracak yöneticiler için dilekçe örnekleri de paylaşıldı.

Haberin Devamı

Koncuk: KPSS soruları için mahkeme kararına gerek yok

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ayrıca, KPSS'de coğrafya-sosyal bilgiler testleriyle ilgili açılan davayla ilgili de açıklama yaptı. Koncuk, "ÖSYM'nin sorularda hata olup, olmadığını belirlemesi için mahkeme kararını beklemesine gerek yoktur. İptali istenen sorular bellidir, dolayısıyla iptali istenen soruların hatalı olup olmadığı tespit edilebilirdi" dedi.

İsmail Koncuk, KPSS coğrafya-sosyal bilgiler testlerindeki hatalı soruların yargıya taşındığını, bu gelişmenin ardından iki alan testi sonuçlarının açıklanmasının mahkeme kararı sonrasına bırakıldığını belirtti.

Öğretmen adaylarının girdiği sınavda 12 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini, 3 sorunun ise cevap şıkkının yerlerinin değiştirildiğini savunan Koncuk, "KPSS'ye giren çok sayıda aday, cevap anahtarlarının değiştirildiğini, doğru sayılarının sisteme yanlış girildiğini, netlerinin eksik hesaplandığını, dolayısıyla puan hesaplamalarının hatalı olduğunu iddia etmektedir. Adaylar, doğru cevabı işaretlemelerine, soruyu boş bırakmalarına ya da soruya yanlış cevap vermelerine rağmen cevap kağıdına baktıklarında, söz konusu soruya bambaşka bir cevap verildiğini iddia ediyor" diye konuştu.

ÖSYM'nin bu iddiaları ciddiye alarak, açıklama yapmasını isteyen Koncuk, şunları söyledi:
"Bu konu araştırmaya değerdir ve titizlikle incelenmeli, kamuoyuna tatmin edici açıklamalar yapılmalıdır. Şu anda kamuoyunda sınav sonuçlarına yönelik büyük bir güvensizlik ve tartışma söz konusudur. Adayların istediği ve yapılması gereken, adayların kendilerine ait soru kitapçıklarının yayınlanması ve kitapçıklarla optiklerin karşılaştırılmasıdır. Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Ömer Demir'in yaptığı açıklamalar da tatmin edici olmamıştır."

KPSS'de hatalı soruların sayısının fazla olduğunu ileri süren Koncuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Zira bu, ÖSYM'nin iptal ettiği sorular bakımından tescillenmiştir. Üstelik bunun yanında hatalı olduğu iddia edilen ve yargıya taşınan başka sorular da bulunuyor. Dolasıyla bunları 'minik hatalar' ya da soru iptallerini olağan sonuç olarak nitelendirmek konuyu hafife almak anlamına gelir. ÖSYM'nin sorularda hata olup, olmadığını belirlemesi için mahkeme kararını beklemesine gerek yoktur. İptali istenen sorular bellidir, dolayısıyla iptali istenen soruların hatalı olup olmadığı tespit edilebilirdi."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!