Şehidin adı okuduğu okula verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehidin adı okuduğu okula verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 11:26

İstanbul’da yeni eğitim öğretim yılının açılışı Çatalca’da yapıldı. 31 Mayıs’ta Şırnak’ta şehit düşen Kurmay Albay Gökhan Peker’in okuduğu ve adının verildiği ilkokuldaki tören saygı duruşuyla başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin katıldığı törende öğrenciler şiir okuldu.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci yaz tatilinin ardından yeniden okula başladı. İstanbul’daki yeni eğitim öğretim yılı açılışı Çatalca’da yapıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin katıldığı tören saygı duruşu ile başladı, ardından öğrenciler şiir okudu. Eski adıyla Nakkaş İlkokulu’nda yapılan törende okula, 31 Mayıs’ta Şırnak’ta şehit düşen Kurmay Albay Gökhan Peker’in adı verildi. Şehidin bu okulda okuduğu belirtildi. Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni eğitim öğretim yılı öncesi okul güvenlikleriyle ilgili alınan tedbirleri aktardı. İkili eğitim yapan okulların ise en erken saat 8'de başlatılmasının talimatını verdiklerimi belirten Vali Şahin şöyle konuştu:

"Çocuklarımız en büyük varlığımız. Beşeri sermaye itibariyle en zengin milletlerden biriyiz. Bunu da genç nüfusumuza borçluyuz. Onları geleceğe çok iyi hazırlamakla mükellefiz. Bütün çalışmalarımız onların geleceğin bilgileriyle en iyi şekilde donatıp, hazırlamak, bu milleti çok iyi noktalara taşıyacak nesilleri yetiştirmektir. Bu yıl 36 yeni okulumuzu eğitim öğretimin hizmetine sunuyoruz. 144 okulumuzun daha yapımı devam ediyor. 2019'da tüm okullarımızda tekli eğitime geçişi yakalamak noktasında ciddi gayretlerimiz var. Çocuklarımızı okul dışındaki tehlikeden de korumak durumundayız. Bu anlamda da iki hafta önce yaptığımız toplantılarda arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ciddi kararlar aldık. Okullarımız güven ortamı olmak zorunda. Her türlü sıkıntıdan, tehditten, suçtan uzak tutulmak zorunda. Bu anlamda yapmış olduğumuz çalışmalarla 3 bin 440 okulda görev yapmak üzere 1072 komut ekibimiz görevlendirildi. Ayrıca her bir okulumuz bir polis memuruna zimmetlenmiş durumda adeta. O polis memuru okul idaresiyle doğrudan kontak halinde olacak. Herhangi bir sıkıntıda kendi ekiplerini derhal harekete geçirecek. Motorlu okul timleri okul civarlarında bulunacaklar. Okul servislerinin denetimi ve takibi çok daha sıkı bir şekilde yapılacak. Bir diğer konu erken saatte okula giden çocuklarımızın sıkıntılarının azaltılması noktasıydı. İkili eğitim yapan ilkokul, ortaokul ve anaokullarımızda en az saat 8'de okulların başlamasının talimatını verdik. Tarım müdürlüklerimiz hem de belediyelerimizin ilgili birimleri okullarda ciddi gıda ve hijyen denetimi yapacaklar. Tüm bunları söylerken velilerimize de medyamıza da bu konuda ciddi bir destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Velilerimiz okullarıyla diyalog içerisinde bulunsunlar. Öğretmen ve veli bir araya gelince öğrencinin başarısı da yükseliyor. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize sadece bilgiyi vermesin, sevgileri de versinler. Kalplerini de açsınlar. Kalpten kalbe yol oluşturabilirsek inan başarının yüzde 80'ini sağlamış oluruz. Önümüzdeki dönem inşallah TEOG türü sınavlar da kalkacak, öğretmen bilgi, sevgi ve öğrenci ilişkisi çok daha ön plana çıkacak. Öğretmenlerimizden fedakarlıklarını biraz daha arttırarak anne bana şefkati içerisinde konuşmalarını, ilgiyi onlardan esirgememelerini özellikle rica ediyorum."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’a ve yeni müfredata değindi. Yelkenci özetle şunları söyledi:

15 TEMMUZ DERS KİTAPLARINDA
“Malumunuz 15 Temmuz’un gölgesinde bir eğitim-öğretim yılına başlamış, bir taraftan 15 Temmuz’un yaptığı, getirdiği tahribatla mücadele ederken bunun eğitim sistemine, çocuklarımıza yansımasının en az şekilde olmasını sağlamaya çalışırken bir taraftan da eğitim-öğretim yılımızın rutini içinde en güzel şekilde geçmesini sağlamaya çalıştık. Bu yıl, 15 Temmuz’un bizim gibi bir millete tesir edemeyeceğini ortaya koymuş olmanın da rahatlığı ile ama İstiklal mücadelemizi, Çanakkale mücadelemizi, 15 Temmuz gibi mücadelelerimizi unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı da ortaya koyarak bir eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Burada bakanlığımızın 15 Temmuz’u konu olarak, tema olarak hem sosyal bilgisi dersine hem tarih dersine koymasını, geçen sene olduğu gibi 15 Temmuz konusunu broşürlerle beraber işlemiş olmasını çocuklarımızın geleceğe daha dinç ve çevikleşmiş bir şekilde bakması açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

YENİ MÜFREDATLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAM
Bu sene bir yenilikle başlıyoruz. Bu konuyu da mutlaka hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum. 1, 5 ve 9’uncu sınıflar için yenilenmiş olan müfredatla ilgili olarak yapılan çalışmalarda öncelikle, kitaplarımız bu müfredata uygun olarak yeniden yazılmış, basılmış öğrencilerimize ulaşması sağlanmış ve bunun yanında bu müfredatı çocuklarımıza okutacak olan öğretmenlerimizin eğitimi ile kısa sürede tamamlanmıştır. Bakanlığımızın talimatlarıyla yapılan bu genel hazırlıkla beraber İstanbul olarak sayın valimizin önderliğinde bütün ilçelerimize eğitim-öğretim yılına en güzel şekilde hazırlanmak için çalışmalarımızı yapmış ve yüksek bir motivasyonla bugüne gelmiş bulunmaktayız."

Haberin Devamı

Şehidin adı okuduğu okula verildi

 

MOBİL TİMLER HAZIR

İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, okulların risk gruplarına göre sınıflarındırıldığını belirterek mobil timlerin buralarda toplantılar yapacaklarını belirtti. Hürriyet'e konuşan Yelkenci, "Okullarımıza tahsis edilmiş ekiplerimiz var zaten. Ayrıca bir de mobil timler kuruldu ki bu timlerin içerisinde değişik şubelerden polis memurlarımız olacak. Olayı niteliğine göre varsa bir olay, olmamasını diliyoruz, mobil olmalarından dolayı okullara ulaşmış ve yardımcı olmuş olacaklar. Okul yönetimiyle işbirliği halinde olacaklar. Okullarımızın risk gruplamalarını yaptık. Birinci gruptakilerle haftada bir, ikinci gruptakilerle 15 günde bir, üçüncü gruptakilerle ayda bir mutlaka toplantı yapacaklar" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!