Satılan lisede soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Satılan lisede soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 08:30

Başka bir kuruma satılması nedeniyle eğitimin durma noktasına geldiği iddia edilen İstanbul’daki Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’yle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

İddiaya göre 246 öğrencili lise satıldı. Kurumun yeni sahipleri okulu Anadolu lisesine dönüştürme kararı aldı. Öğrenciler ve veliler ise okulda tadilatların başladığı, derslerin durma noktasına geldiğini söyleyerek isyan etti. 2014 yılında eğitime başlayan okuldaki görevli öğretmenlerin çoğu istifa etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Okulda eğitim devam ediyor. Şu an mağduriyet yok. Müfettişler de inceleme ve soruşturma başlattı” denildi. Okulun kurucusu Maksut Konyar toplantı yaptığı velilere, “Eğitimde hiçbir aksaklık olmayacak. Biz tüm gücümüzle buradayız. Kimseyi ortada bırakmayacağız” diye seslendi.

‘45 ÖĞRETMENİN 40’I GİTTİ’
10’uncu sınıfa giden veli Gülçin Şenkaya, mağdur olduklarını belirterek şunları söyledi: “45 öğretmen vardı, 40’ı gitti. Bize ‘Biz sağlık alanından çıkıyoruz okulu sattık’ dediler. ‘Sene sonuna kadar buradayız’ diyorlar ama eğitim yok. Okulu alanlar tadilata başladılar bile. Anadolu lisesi olacakmış. Dün okulun sahibi konuşma yaptı. ‘Eğitime devam edeceğiz. Eksikleri kapatacağız’ dediler. Nasıl kapatılacak? Okulların kapanmasına iki ay kaldı. Okulun ücretini eylülün başında verdim. 11 bin TL. Daha taksitlerini ödeyeceğim. Önümüzdeki yıl için erken kayıt için de aradılar bizi. Bin TL önümüzdeki yıl için peşinat verdim. Dört yılı peşin verenler var. ‘Dilekçe yazın parayı vereceğiz’ dediler. Ben bin TL için üç haftadır gidip geliyorum. Bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenciler var.”

BAKMADAN GEÇME!