Saç ve güzellik bölümü öğrencilerine ikinci uzmanlık alanı

Güncelleme Tarihi:

Saç ve güzellik bölümü öğrencilerine ikinci uzmanlık alanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 13:21

Bir meslek yüksekokulu, yaptığı işbirliği ile saç ve güzellik hizmetleri programı öğrencilerine ikinci bir uzmanlık alanı fırsatı sundu. Bir firma ile yapılan iş birliği kapsamında öğrenciler ayak sağlığı ve bakımı eğitimi de alacak.

Haberin Devamı

Ayak sağlığı ve bakımında lider markalardan biri Podimed, Plato Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Programı’na ürün sponsoru oldu. Ayak sağlığı ve bakımı alanında; podiatri koltuğu, podiatri cihazı ve podiatride kullanılan aletlerin tedariğini sağlayan Podimed, medikal el ayak bakımı ile öğrencilerin yeni bir meslek kazanmasına da destek olacak. Podimed firması işbirliği ile İtalya’da podiatri ile ilgili eğitimlere de destek sağlayacaklarını açıklayan Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Zuhal İpek, Podimed ürünlerinin öğrencilerin saç bakım ve güzellik bölümünde aldıkları derslere yeni bir branş ekleyerek, meslekte daha başarılı olmalarına katkı sağladığını belirtti.

Saç ve güzellik hizmetleri programından mezun olan öğrencilerinin güzellik ile ilgili; cilt bakımı, profesyonel makyaj, kalıcı makyaj, dövme, epilasyon ve depilasyon, kuaförlük, manikür, pedikür ve zayıflama gibi branşlarda çalışabildiklerini de anlatan İpek, “El ve ayak bakımı sağlığı eğitimleri sayesinde mezun olan tüm öğrencilerimiz hastanelerde ve özel el ayak bakım merkezlerinde çalışabilecekler. Kendilerine medikal el ayak bakım sağlığı merkezi açmaları da mümkün olabilecek. Öğrencilerimiz bu meslek dalında yüksek maaş koşullarında ve iy şartlarda işe giriyorlar. Bu mesleğin ülkemizde gittikçe yaygınlaşmaya başladığını söyleyebilirim. İnsanlar artık ayak sağlığına çok önem veriyor. Birçok hastane ve klinikte de bu ünitelerin açıldığını görüyoruz” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!