Rezervasyon ne demek? Rezervasyon kelimesinin anlamı nedir? TDK'ya göre sözlük anlamı...

Güncelleme Tarihi:

Rezervasyon ne demek Rezervasyon kelimesinin anlamı nedir TDKya göre sözlük anlamı...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 17:52

Dilimize Fransızcadan geçen rezervasyon kelimesi ''reserver'' kelimesinden türetilmiştir. Reserver, sonraya bırakmak, biriktirmek ve saklamak anlamına gelirken rezervasyon kelimesinin sözlük anlamı da yer ayırtmaktır. Müşterilerin yer ayırtma taleplerini kontrol edip onaylayan kişilere ise rezervasyon sorumlusu denir. Rezervasyon ne demek? TDK'ya göre rezervasyon kelimesinin anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günümüzde rezervasyon işlemleri için telefonun dışında internet de sıklıkla kullanılmaktadır. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonla dakikalar içerisinde istenilen her yerde rezervasyon yaptırmak mümkündür.

 Rezervasyon Ne Demek?

 Otel, pansiyon ve apart gibi konaklama merkezlerinde saatler ya da günler öncesinde oda ayırtmaya rezervasyon denir. Uçak, otobüs ve tren için yer ayırtma işlemine ise rezerve etmek denir.

 TDK'ya Göre Rezervasyon Kelimesinin Anlamı Nedir?

 Fransızca kökenli bir kelime olan rezervasyon kelimesi, sonradan üzere bir yeri ayırtmak anlamına gelir. Müşterilerin belli bir süreye kadar rezervasyonlarını ücretsiz olarak iptal etme hakları vardır.

 Örnek Cümleler:

 1- Rezervasyon talebimizi hala onaylamadılar.

 2- Yoğunluk olduğu için hiçbir odada rezervasyon yaptıramadık.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!