Protesto istifa getirdi

Güncelleme Tarihi:

Protesto istifa getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 02:15

1 Eylül 2015’te göreve başlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, istifa etti.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Durman “1 Temmuz itibariyle görevimden istifa ettim. Bu tamamen kişisel bir şey, son olaylarla ilişkilendirilmesini istemem. İlkeli bir rektör olmaya gayret ettim. Bazen içinde bulunduğunuz şartlar bir karar vermenizi gerektiriyor. Öğretim üyesinin ilişiğinin kesilmesi ile direkt ilişkilendirmem zor. Bütün olaylar birbirinin parçasıdır. İstifamın nedeni olarak sadece bu olayı gösteremem. Bu bir süreç” diye konuştu. Durman, öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam edecek. 

‘SAYGI DUYUYORUZ’
Üniversite ise yazılı açıklama yaptı. Açıklamada istifanın kabul edildiği belirtilerek “Mütevelli heyeti bu zor kararı alırken, Mehmet Durman hocamızın karakter sağlamlığı, dirayeti ve işine olan bağlılığına ne kadar saygı duyduğunu belirtmeyi bir görev bilir” ifadelerine yer verildi. Boşalan koltuğa ise üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver mütevelli heyeti tarafından vekaleten atandı.

BİLGİ'DE NE OLMUŞTU?
 DERSTE Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Bilgi Üniversitesi ile ilişiği kesilen, ücretli öğretim elemanı Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu olayı gündemi uzun bir süre işgal etmişti. Bu olay üzerine üniversitenin mezuniyet töreninde öğrenciler, rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ı, konuşması esnasında arkalarını dönerek protesto etmişti. Bazı akademisyenler de Balıkçıoğlu’na destek verdiklerini açıklamış, Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Christoph K. Neumann, Balıkçıoğlu’nun işten çıkarılmasını protesto ederek istifa etmişti.

BAKMADAN GEÇME!