Polisten öğrencilere off-road sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Polisten öğrencilere off-road sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 15:50

Rize'de, teknolojik bağımlılığa dikkati çekmek amacıyla bir yıldır gönüllü görev yapan 16 öğrenci, Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği turda, zorlu kış şartlarında ilk kez off-road yapma heyecanı yaşadı.

Haberin Devamı

Rize Emniyet Müdürlüğü, bir yıldır teknolojik bağımlılığa dikkati çekmek amacıyla gönüllü görev yapan 16 öğrenci için zorlu kış şartlarında off-road turu düzenledi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan proje kapsamında Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitim gören 16 öğrenci, bir yıl boyunca il genelindeki birçok okul ve kamu kuruluşunda tiyatro gösterisi sunarak teknolojik bağımlılığa dikkati çekti.

Yeşilay Rize Şubesi'nin de destek verdiği projenin tamamlanmasının ardından Emniyet Müdürlüğü, proje paydaşları ve öğrenciler için İkizdere ilçesine bağlı 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda mangal partisi düzenledi.

Rize Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü sporcularının araçlarıyla geldiği piknik alanında off-road yapacaklarını öğrenen öğrenciler, büyük sevinç yaşadı. Araçlarla Ovit Dağı'na çıkan öğrenciler, daha sonra Ovit Tüneli bölgesindeki uygun arazide sporcularla birlikte off-road yaptı.

Haberin Devamı

‘BENZER ETKİNLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK’
Rize Valisi Kemal Çeber, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerin, son yıllarda bağımlılıkla mücadele yoluna baş koyduklarını söyledi. Rize'de bu anlamda Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere çok ciddi mücadele verildiğini anlatan Çeber, sosyal proje kapsamında bir yıllık emek sonunda ortaya güzel sonuçlar çıktığını belirtti.

Öğrencilerin mücadelesi ve emeği sonunda böyle bir ödülü hak ettiklerini söyleyen Çeber, "Gerçekten çocukların bu işin içinde olması ve emniyetle kaynaşması son derece önemli. Sivil toplum, kamu kuruluşları ve öğrenciler bu işlerin içerisinde olursa bir taşla üç kuş birden vurmuş gibi oluyoruz. Benzer etkinliklerimiz artarak devam edecek" dedi.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ise öğrencilerin bir yıldır Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün projesine destek vererek okullarda ve kamu kurumlarında tiyatro gösterisi yaptığını söyledi. Tiyatronun konusunun teknolojik bağımlılık olduğunu anlatan Verdi, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimiz kişileri sosyal medyanın, internetin başından biraz olsun kaldırarak doğayla buluşturmak için çok ciddi çaba sarf etti. Biz de sezonun finalini doğayla bütünleşen bir aktivite ile sonlandıralım istedik. Kendilerinin haberi olmadan böyle bir sürpriz yaptık. Çocuklarımız çok mutlu oldu."

Haberin Devamı

Altuğ Verdi, Rize Otomobil Sporları ve Offroad Kulübünün de 13 otomobil ve çok sayıda sporcuyla çocuklara yapılan sürprize gönüllü destek verdiğini söyledi.

Öğrencilerden Damla Senem Baş, “Çok mutluyuz. Çok eğlenceli oldu. Bizim için büyük sürpriz oldu. İlk defa off-road yaptık. Heyecanımıza değdi" dedi.

Semena Can ise çok eğlenceli ve heyecanlı bir etkinlik yaşadıklarını, tiyatronun, off-road'dan daha kolay olduğunu söyledi.

Off-road sporcusu Aydan Oral da kadınları bu spora çekmenin çok farklı duygu olduğunu, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde sürekli yer aldıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!