‘Özel Eğitim İyi Gelecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Özel Eğitim İyi Gelecek’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 16:18

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Özel Eğitim Komisyonu üyeleri tarafından düzenlenen I. Özel Eğitim Konuşmaları, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) yapıldı. Etkinlikte, özel eğitim çatısı altında olan özel yetenekli çocukların ve özel gereksinimli çocukların tanılanmaları, eğitimleri ve ihtiyaçları güncel gelişmeler ışığında tartışıldı.

Haberin Devamı

“Özel Eğitim, İyi Gelecek” temasıyla düzenlenen etkinlik, TEV Genel Müdürü ve TEVİTÖL Kurucu Temsilcisi Banu Taşkın, TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in açılış konuşmalarıyla başladı. Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen konferans ve panellerde özel yetenekli ve özel gereksinimli çocukların eğitimleriyle ilgili tüm konuların kapsamlı şekilde ele alındı. Tüm gün süren etkinlikte gerçekleşen iki konferans ve iki panel oturumunda, alanda yaşanan sorunlara ve eksiklere dair çözüm önerileri de sunuldu.

Şehirleşmiş toplumlarda her geçen gün özel eğitime ihtiyacı olan çocuk sayısının arttığına dikkat çeken TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk “Bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi, tüm okullarımızın çok daha kurumsal çalışmalara önayak olması ve bunun milli bir politika haline gelmesi çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYAYA UYMALARINA DESTEK OLMALIYIZ
TEV Genel Müdürü ve TEVİTÖL Kurucu Temsilcisi Banu Taşkın ise konuşmasında şunları söyledi: “Özel yetenekli bireylerin eğitimi, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olur. Topluma da büyük katma değer sağlar. Nitelikli eğitimin önemine inananlar olarak biliyoruz ki, liderlik nitelikleri geliştirilebilir ve öğrenilebilir. Biz TEVİTÖL olarak özel yeteneğe sahip çocuklarımızın eğitimi için uygun ortamlar sağlamaya gayret ediyoruz. Özel yetenekli bireylerin eğitimi konusunda farkındalık yaratmak için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluk var. Günümüzde hem öğretenler, hem öğrenenler hızla değişen bir dünya ile karşı karşıya. Bizim de bu süreçte öğrencilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak onlara yardımcı olmamız, değişen dünyaya uyum sağlamalarına destek olmamız gerekiyor.”

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen de özel gereksinimli çocukların eğitimlerinin önündeki engelleri kaldırmakla, özel yetenekli çocukları ise kendilerine özgü bir yapıda değerlendirmekle yükümlü olduklarını ifade ederek bunun için gösterilen çabalara ve yapılan çalışmalara değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!