ÖSYM Başkanı Ersoy: Soruları yapay zeka yazacak

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM Başkanı Ersoy: Soruları yapay zeka yazacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 10:48

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy,  “Yapay zeka ile soru üreteceğiz ve değerlendirmeler yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Ersoy, bu yıl yapılacak sınav uygulamaları ve yeni projelerin değerlendirildiği Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı’nda yaptığı sunumda, uygulamada olan sınavlara ve hazırlık aşamasında olan projelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

YAPAY ZEKA KULLANILACAK

Ersoy, ÖSYM uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız.

Haberin Devamı

DİJİTAL TABANLI SINAVLARIN SAYISI ARTACAK
Elektronik sınav (e-sınav) olarak gerçekleştirdiğimiz yabancı dil sınavlarına iki yeni sınav daha ekledik. STS Eczacılık ve 2023 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı dijital ortamda gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte dijital ortamda gerçekleştirdiğimiz yeni sınavlarımız da olacak. Kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş noktasında çalışmalarımız devam edecek. Dijital uygulamalar beraberinde hem tasarrufu getirecek hem de adaylara sınav sonuçlarını çok daha hızlı kullanma imkanı sunacak.

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL ÇALIŞMALAR
Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu illerdeki adaylara, talep etmeleri halinde tercih ettikleri herhangi bir ilde sınava girme imkanı sunduk. Farklı illerde sınava girmek isteyen adayların tüm masrafları  da devlet tarafından karşılandı. 2024 yılında tüm sınav merkezlerimizde uygulama yapacağız. Özellikle deprem bölgesinde adaylarımızın sorun yaşamaması için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yıkılan, hasar gören ve yeni yapılan okulların durumuna göre verilerimizi güncelledik.

Haberin Devamı

YÖS YAKLAŞIK 50 ÜLKEDE YAPILACAK
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nı (YÖS) 13 yıl aradan sonra geçen yıl iki kez gerçekleştirdik. Bu yıl 18 Mayıs’ta yaklaşık 50 ülkede 80’e yakın merkezde yapacağız. Türkiye’ye her yıl 70-80 bin arasında uluslararası öğrenci kaydı gerçekleşiyor. Bu sayıyı artırarak üniversitelerimizin uluslararası öğrenci kabulüne yardımcı olmak istiyoruz. YÖS’ün sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da geçerliliği olmasını istiyoruz. YÖS’ü ülkemizin tanıtımında önemli bir faktör olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki uluslararasılaşma vizyonuna katkıda bulunmak istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!