Okullardaki güvenlik sorunları tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Okullardaki güvenlik sorunları tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 13:36

Okullarda yaşanan güvenlik sorunları ve çözümleri, ‘Güvenli Okul Çalıştayı’nda tartışıldı.

Haberin Devamı

Okullarda yaşanan güvenlik sorunlarının önlenmesi amacıyla düzenlenen ‘Güvenli Okul Çalıştay’ında, okul ve kampüslerde öğrencilerin güvenliğini sağlamak için yapılabilecekler konuşuldu. Çalıştay, CSG City Security Group ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile 17 Eylül’de düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr Nilüfer Narlı’nın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda, CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı ile üniversitenin Özel Güvenlik ve Koruma Programı Genel Koordinatörü Osman Öztürk, ‘Okul, Öğrenci ve Kampüs Güvenliği’ konusunda bilgiler verdi.

Osman Öztürk, “Okul güvenliğinin istenilen düzeyde sağlanması için okul güvenlik politikalarının ve planlarının, tüm risk analizleri göz önüne alınarak oluşturulması gerekir. Okul güvenliği genel anlamda öğrenci ve okul personelinin okul içerisinden ve çevresinden kaynaklanan suç, şiddet, saldırganlık, zorbalık, hırsızlık, vandalizm, alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı, cinsel ve ırksal taciz gibi saldırılara karşı korunmaları ve okullarda bir kriz ortamı yaratabilecek olağanüstü hallerde, (örn: silahlı saldırı, yangın deprem gibi) can güvenliklerinin en üst düzeyde sağlanması olarak tanımlanır. Güvenli Okul Projesi’nin İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde belirlenecek pilot il ve bölgelerde uygulanması, okullarımıza güvenli okul yönetişimi için büyük bir farkındalık kazandıracaktır” dedi. Çalıştaya katılan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, ‘Güvenli Okul Projesi’ için Osman Öztürk’e teşekkür ederken, ülkeler için en önemli üç başlığın güvenlik, eğitim ve sağlık olduğunun altını çizdi. “Büyük devletlerin yaşadığı okul güvenliği sorunlarını biz yaşamamalıyız” diyen Yücel, bu açıdan Güvenli Okul Projesi’nin ciddi bir iş olduğunu ve çok önemsediğini belirtti.

Haberin Devamı

Eğitim çağındaki çocukların güvenli bir okul ikliminde eğitimlerini sürdürebilmelerine yönelik olarak hazırlanan ‘CSG Güvenli Okul Akreditasyon Projesi’nin önemi 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda ortaya çıktı. Okullarda yaşanan güvenlik sorunlarının çözümü ve önlenmesi amacıyla her okul için kapsamlı bir okul güvenliği eylem planı hazırlanması, okulda fiziksel ve psikolojik güvenliğin sağlanması başlıklarında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!