Öğretmenlerin alan değişikliği başvurusu başladı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin alan değişikliği başvurusu başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 10:47

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), alan değiştirmek isteyen öğretmenlerin başvuruları bugün başladı. 20 Aralık'ta sona erecek.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 2013 yılı alan değişikliği işlemleri Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44. maddesi hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Alan değişikliğine, öğretmenlikte adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla Talim ve Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararına göre; mezun olduğu alan dışında başka bir alana atanmış olan, öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil eden, görev yaptığı alan dışında başka bir alanda yüksek öğrenimini tamamlayanlar, 2012 yılında il içi ve iller arasında alan değişikliği suretiyle yer değişikliği gerçekleştirilenlerden daha önceki alanlarına geçmek isteyenler başvurabilecek.

Sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayken, Zihin Engelliler Sınıfı öğretmenliğine ve herhangi bir alanda görev yapmaktayken Teknoloji ve Tasarım alanına geçenlerden, düzenlenen hizmet içi eğitim programlarını başarıyla tamamlayanlar da alan değişikliği başvurusu yapabilecek.

Bugün başlayan başvurular 20 Aralık'a kadar sürecek. Atamaların ise 24-25 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!