Öğretmenlere ‘ek yer değiştirme’ hakkı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere ‘ek yer değiştirme’ hakkı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 14:20

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son olarak 18 Ocak tarihinde gerçekleştirilen “Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme” sürecinin ardından, ek yer değiştirme hakkı verildi. Buna göre onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenler başvurularını 24-27 Ocak tarihleri arasında yapabilecek.

Haberin Devamı

MEB, öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması için yeni bir karar aldı. Söz konusu atamalarda öğretmenlerin tercih ettikleri illerde, alanlarındaki ihtiyaca göre yer değiştirme başvuruları alınacak. Bahse konu atamalar, illerin norm kadro durumu dikkate alınarak yapılacak ve herhangi bir kadro fazlalığı oluşumuna sebebiyet verilmeyecek.

TALEPLER DOĞRULTUSUNDA ADIMLAR ATIYORUZ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz günden beri her fırsatta öğretmenlerimizin taleplerini alıyor, politikalarımızı buna göre şekillendiriyor ve gerekli adımlarımızı atıyoruz. Bu çerçevede atama ve yer değiştirme takvimini hiç olmadığı kadar çok çalıştırdık. Şimdi de gelen talepleri yeniden değerlendirerek norm fazlası oluşturmayacak şekilde yeni bir değerlendirme daha yapmaya karar verdik. İnsanlık tarihine her daim yön vermiş büyük medeniyet birikimimizin temel yapı taşlarından biri olan ‘aile’, toplumumuzun çekirdeği; milletimizi var ederek kenetleyen en kıymetli öge. Toplumların ve nesillerin inşasında böylesine yapısal ve eğitsel işlevi bulunan aile kurumunu, karar süreçlerimizde her zaman merkeze alıyoruz. En büyük gücümüz olan öğretmenlerimizin aile bütünlüğü yönündeki talepleri başta olmak üzere beklentilerini maksimum seviyede karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR 24- 27 OCAK’TA
2024 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu kapsamında aile birliği mazeretine bağlı olarak, iller arası yer değiştirmek üzere onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin, aile birliklerinin sağlanması amacıyla ek yer değiştirme başvuruları, 24 - 27 Ocak tarihleri arasında alınacak.

BAKMADAN GEÇME!