Öğretmenlere 24 Kasım programı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere 24 Kasım programı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 17:36

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek özel bir program hazırlandı.

Haberin Devamı

Çeşitli etkinliklerin yer alacağı program, tüm illerden seçilen ve mesleğinde fark yaratan öğretmenlerin katılımıyla 22 Kasım’da Ankara’da başlayacak. Bu kapsamda, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde 81 ilde düzenlenen ‘Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim’ temalı öğretmenler arası fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin yer alacağı serginin açılışı yapılacak ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. 81 ilden seçilen öğretmenler ve şehit öğretmen yakınları, ‘Şehit Öğretmenler Abidesi’ni ziyaret ettikten sonra ‘100. Yıl Eğitim Hatıra Ormanına’ fidan dikecek.

ANITKABİR ZİYARET EDİLECEK
Etkinliklerin devamında Anadolu Medeniyetleri, Etnografya ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 1 ve 2’nci Meclis Binası, Hacı Bayram Veli Cami ve Müzesi ile Taceddin Dergâhı ziyaret edilecek. Aynı günün akşamında, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla öğretmenler ve şehit öğretmen yakınlarına akşam yemeği verilecek. Öğretmenler, kültürel ve tarihî geziler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Beştepe Millet Camisi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayisini (TUSAŞ) ziyaret edecek. Ardından Başkent Öğretmenevinde şehit öğretmen yakınlarına akşam yemeği verilecek ve Hayati İnanç'ın şehitlik ile ilgili programı olacak. Öğretmenler 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Haberin Devamı

TARİHİ, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER
Öğretmenler, Ankara'daki programın ardından tarihi, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği özel programla 24 ve 25 Kasım'da İstanbul'da ağırlanacak. İstanbul'daki programda Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Camisi, Sultanahmet Meydanı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi gibi alanlar ile BAYKAR AR-GE Merkezi ziyaret edilecek.  Öte yandan, 81 ilden seçilen mesleğinde fark yaratan öğretmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!