Öğrenciler TÜİK’te staj yapabilecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler TÜİK’te staj yapabilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 14:01

Bir vakıf üniversitesi ile TÜİK arasında yapılan işbirliğine göre, verilerin ortak kullanımı sağlanacak ve öğrencilere staj imkanı yaratılacak.

Haberin Devamı

İstinye Üniversitesi’nin Cevizlibağ'daki yerleşkesinde düzenlenen imza töreninde konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, TÜİK'in, Türkiye'nin her yerinde araştırma faaliyetleri yürüttüğünü, kendilerinin de iktisadi ve idari bilimler fakülteleri başta olmak üzere diğer alanlarda TÜİK'in verilerinden faydalanarak bilimsel çalışma yapmak istediklerini söyledi.

TÜİK'le yakın işbirliğine gittiklerini belirten Bulu, "Çünkü veriye dayalı somut sonuçlar üretmeyi önemsiyoruz. TÜİK, Türkiye'nin verilerini derleyip toplayan bir kurum olması dolayısıyla bu konuda bize en fazla katkı sağlayabilecek kurumlardan biri. Bu işbirliği ile biz TÜİK'in verilerinden yararlanacağız aynı zamanda TÜİK'le verilerin değerlendirilmesi noktasında metodoloji ve analiz alanlarında fikirlerimizi paylaşacağız, onların istifadesine sunacağız" dedi.

Haberin Devamı

TÜİK İstanbul Bölge Müdür Vekili İsmail Gökalp ise üniversitelerde öğreticilerin ve öğrencilerin veriye dayalı plan program yapmalarını önemli bulduklarını dile getirerek, işbirliği kapsamında İstinye Üniversitesi’nden gelecek talepleri karşılayacaklarını söyledi. İstatistik bilincinin gelişmesi için pek çok faaliyet yürüttüklerini, İstanbul genelinde ilk ve orta dereceli okullara bu zamana kadar 291 bilgisayar yardımı yaptıklarını anlatan Gökalp, İstinye Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökalp, "Protokolle, TÜİK staj yönergesi çerçevesinde İstinye Üniversitesi’nden gelecek öğrencilere staj imkanı sağlayacağız. Bununla beraber TÜİK personelimizin eş ve çocuklarına İstinye Üniversitesi indirim sağlayacak" diye konuştu.  

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!