Öğrencilerden travma yaşayan kadınlara terapi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden travma yaşayan kadınlara terapi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 13:52

Üniversite öğrencileri çeşitli travmatik olaylara maruz kalmış kadınlara, grup terapisi desteği verdi. Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen terapi çalışmasıyla kadınların güçlendirilmesi hedeflendi.

Haberin Devamı

Bir vakıf üniversitesinin klinik psikoloji yüksek lisans programı öğrencileri, Kartal ilçesinde yaşayan ve çeşitli travmatik olaylara maruz kalmış kadınlara, kültüre uyumlu bilişsel davranışçı travma grup terapileri gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen terapi çalışmasıyla ilgili bilgi veren İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk, bu terapilerle kadınların güçlendirilmesinin ve travmanın grup içinde güvenli ortamda çalışılarak birbirlerine de destek olmasının hedeflendiğini belirtti. Birçok travmatik olaya maruz kalmış sekiz kadına yönelik grup terapisine İstanbul Şehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı 2’nci sınıf öğrencilerinden Melike Büşra Hacıoğlu, Ayşe Beyza İnce, H. Sevde Eskici, Nur Damla Kallek ve Melis Ergün Özaktaç da katıldı. Yapılan terapilerle, kadınların yaşadıkları şiddet ve istismarın etkilerini öğrenmeleri, bu olayların olumsuz etkileriyle baş edebilmeleri ve travmalarını anlamlandırarak yeniden çerçevelemeleri amaçlandı.

Haberin Devamı

Öğrencilerden travma yaşayan kadınlara terapi
'KADINLARIN DAHA GÜÇLÜ OLMALARINI HEDEFLİYORUZ'
Terapi çalışmasıyla ilgili bilgi veren Dr. Zeynep Ceren Acartürk, şöyle konuştu:
“Şiddet ve istismar son zamanların gündemi gibi görünse de, aslında geçmişten günümüze gelen bir döngü. Psikolojik travma, yaşamın her alanında karşımıza çıkan ve toplum olarak çoğu zaman gözlerimizi kapattığımız bir durum. Travma, mağduru, çevresini ve bir toplumun geleceğini etkileyen, kişilerin yaşamdan kopmalarına neden olan zorlu yaşam olayları. Biz her ne kadar görmezden gelmeye çalışsak da yaşanılan travmalar toplumun bir parçası haline gelir ve zamanla toplum daha öfkeli daha mutsuz olur. Gerçekleştirdiğimiz bu projeyle travmatik yaşantının etkisini çalışarak, kadınların hem şimdi hem de ileride daha güçlü, daha sağlıklı olmalarını hedefliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!