Öğrenciler iç dünyalarını kağıda döktü

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler iç dünyalarını kağıda döktü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 17:49

İstanbul’daki ortaokullar arasında düzenlenen ‘Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yarışması’ sonuçlandı. Ödül töreni 6 Mayıs Çarşamba günü yapıldı.

Haberin Devamı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yarışmada, öğrenciler şiir alanında Şiir Özbilge’nin, öykü alanında ise Prof. Neşe Erdok’un eserlerinden yola çıkarak iç dünyalarındaki yansımaları kâğıda döktü. Notre Dame de Sion Lisesi Eğitim Vakfı Özel Neslin Değişen Sesi Ortaokulu tarafından organize edilen yarışmada, İstanbul’un farklı okullarından gelen öğrenciler, sanatın evrensel ve birleştirici rolüyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Adnan Binyazar, Hikmet Altınkaynak, Melike Koçak gibi yazar ve akademisyenlerin seçici kurul olduğu yarışmada düşünen, sorgulayan, araştıran, edebiyatın çeşitli türlerini kullanarak kendilerini ifade eden gençler bir araya geldi. Törende şiir alanında, Özel Feriköy Ermeni Ortaokulu’ndan Masis Kara birinci, Esenyurt Zübeyde Hanım Ortaokulu’ndan Ceren Topaloğlu ikinci, Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’ndan Gökçe Canbaz üçüncü oldu. Öykü alanında VKV Koç Özel Ortaokulu’ndan Deniz Güneri birinci, Özel Derya Öncü Ortaokulu’nda Elif Feyza Dinç ikinci, Özel MEF Ortaokulu’ndan Damla Köse üçüncü oldu. Ayrıca farklı okullardan dört öğrenciye de mansiyon ödülü verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!