Öğrenciler Cumhuriyet gezisinde

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Cumhuriyet gezisinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2013 12:44

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleki eğitim gören 40 öğrenciyi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Cumhuriyet Eğitim Gezisi’ kapsamında Çanakkale, Afyonkarahisar, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’a gönderdi.

Haberin Devamı

Gezi projesi kapsamında çeşitli meslek liselerinde öğrenim gören 40 kişilik öğrenci grubu öğretmenlerin gözetiminde Afyonkarahisar-Kütahya illerine doğru yola çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden hareket eden gezi kafilesi program kapsamında Ankara'da Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Namazgahtepe, 1’inci ve 2’nci meclis binası, Polatlı Duatepe, Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe ve Yüzbaşı Agah Şehitliği'ni gezecek. Afyonkarahisar - Kütahya illerine geçecek olan kafile, bu illerde Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Dumlupınar Müzesi ve İlk Hedef Anıtı, Aslıhanlar Şehitliği, Şehit Sancaktar Anıtı, Zafer Tepe töreni, Çalköy, Şekip Efendi Şehitliği, Yıldırım Kemal Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği ve Afyonkarahisar ve Zafer Müzesi'ni gezerek tekrar Şanlıurfa’ya dönecek.

Haberin Devamı

Geziye giden öğrenci grubuna ‘hayırlı yolculuklar’ diyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Cumhuriyet Gezileri ile öğrencilerin, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemini kavraması amaçlanıyor. Tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Destanının, hangi şartlar altında kazanıldığını çocuklarımızın fark etmelerini sağlamanın en güzel yolu tarihi ve kültürel mekanlarımızı yerinde gezmekle mümkün” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!