Öğrenci sırasından öğretmen masasına

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci sırasından öğretmen masasına
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 07:00

Yaşanan deprem felaketinde çok sayıda akrabasını kaybeden Adıyamanlı İngilizce öğretmeni Furkan Yıldırım atama bekliyordu. Hayatının en zorlu günlerinden geçerken mezun olduğu liseye atandığının haberini aldı. Çiçeği burnunda öğretmen daha 5 yıl önce öğrenci olarak oturduğu sıraya bu defa öğretmen olarak oturdu ve sınıfında öğrencilerini yetiştirecek olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu 23 yaşındaki Furkan Yıldırım, depreme Adıyaman merkezde ailesiyle yaşadığı evde yakalandı. 5 Şubat akşamı uykuya atama hayali kurarak daldı. Depremde çekirdek aileden kayıp yaşanmadı ancak akrabalarını ve onlarca arkadaşı hayatını kaybetti. Tam ‘her şey bitti’ derken Millî Eğitim Bakanlığının 8 Mayıs günü gerçekleştirdiği 45 bin öğretmen atamasıyla 2018 yılında mezun olduğu Adıyaman Ataşehir Anadolu Lisesi’ne atandı. KPSS’de 78 puan alarak atanan Furkan öğretmen, ‘idolüm’ dediği lise yıllarındaki İngilizce öğretmeninin yerine görev yapacak.

ÖRNEK ÖĞRENCİ OLDUĞUM İÇİN HOŞ KARŞILANDI
Yaz tatilinin ardından göreve başlayacak olan Furkan öğretmen öğrencilik yıllarını geçirdiği okulunda sırasına yeniden oturdu ve duygularını şöyle anlattı: “Lise yılları özlediğim yıllardı, şimdi öğrenci olduğum sınıflarda öğretmen olarak görev yapmak çok güzel olacak. Lisedeyken öğretmenlerimin istediği gibi ‘ders sırasında ders, eğlence zamanı eğlence’ düşüncesini benimseyen ve uygulayan bir öğrenciydim. Benim de öğrencilerimden beklentim bu olacak çünkü bu nedenle başarılıydım ve 89 ortalamayla mezun oldum. O zamanki öğretmenlerim de örnek bir öğrenci olduğum için örnek bir öğretmen olabileceğimi düşündüler ve haberi alınca mutlu oldular. Okulumuz şu an benim öğrenci olduğum yıllara göre daha başarılı ve çok daha iyi öğrencilere sahip. Ben de bu başarının artmasına katkıda bulunmak istiyorum:

Öğrenci sırasından öğretmen masasına
YIKILAN ANILARIMI FİLİZLENDİRMEK İÇİN ŞANS
Atama öncesi 40 tercih hakkımız vardı, mezun olduğum lisede boş kontenjan olduğunu gördüm. Lisedeki öğretmenlerimden birkaçı hala orada görev yaptığı için onları aradım, onlarla aynı öğretmen odasını paylaşmak istediğimi söyleyerek fikirlerini aldım. Eski öğretmenlerimden yeni mesai arkadaşlarımdan iyi geri dönüşler geldi. Hemen ilk sıraya kendi lisemi yazdım ve ilk tercihime de atandım. Lisede yatılı okuyordum ve okulun pansiyonunda kalıyordum. O pansiyonda bizden sorumlu nöbetçi öğretmenlerimiz vardı. Etütlerde bize yardımcı olurlardı. Sınıfta ilk derse girmek kadar benim için önemli yıllarımın geçtiği, sayısız hatırayla dolu yatakhanede görev yapacak olmak da beni çok heyecanlandırıyor. Ben depremde sevdiklerimle birlikte pek çok anımı da kaybettim. Ancak atama sonrası okulu ziyaret ettiğim zaman, o yıllarda yaşadıklarım gözümün önünde canlandı. Yani mezun olduğum liseye atanmak benim için yıkılan anıların, hayallerin üzerine yenisini filizlendirmek için bir şans oldu.

Haberin Devamı

DEPREM GECESİ ATAMA HAYALİYLE UYUDUM
Deprem gecesi uyumadan önce eşyalarıma bakıp ‘bu aylarda bir atama kararı gelirse ailemle yaşadığım evden dolabımı yatağımı alırım kitaplarımı KPSS çalışanlara veririm” diye düşünmüştüm. Sonra deprem geldi ve her şey yerle bir oldu. Evimizin iç duvarları yıkıldı, bina ağır hasar aldı. Şimdi ailecek Yeniköy’de çadırda yaşıyoruz. Deprem gecesinden itibaren tüm önceliklerimiz değişmişti, atama aklımın ucundan bile geçmiyordu. Ama atama haberi beni yeniden hayata bağladı. Kariyer açısından da maddi açıdan da çok önemli bir destek oldu.”

Haberin Devamı

İDOLÜMÜN BAYRAĞINI DEVRALACAĞIM
“İngilizce öğretmeni olmak istememde, lisedeki öğretmenim Gencebay Demirhan’ın çok etkisi vardı” diyen Yıldırım şöyle devam etti; “Öğretmenlikten tutun hayatımın her aşamasında o benim idolümdü. Ancak maalesef kendisi okuldan ayrıldı, şimdi Ankara’da görevde. Ben onun yerine başlayacağım ve benimle aynı sırada oturan öğrencilere İngilizce öğreteceğim. Sınıfımızda Gencebay hocanın bizim için hazırladığı eğlenceli bir öğrenme köşesi vardı. Ben o köşeden çok faydalanmıştım bunu aynı şekilde devam ettireceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!