Msü Sınavına Kimler Girebilir Ve Başvurabilir? Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Msü Sınavına Kimler Girebilir Ve Başvurabilir Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 17:45

MSÜ sınavı Milli Savunma Üniversitesi sınavıdır. MSÜ sınavına girecek adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin Harp Okullarına, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise erkek öğrenci alımı yapılmaktadır. MSÜ sınavına kimlerin başvurabileceği ve sınav başvuruları ile ilgili tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

MSÜ sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar başvuru yapabilmektedir. Lise ya da dengi okullardan mezun olmak da aranan şartlardan biridir.

MSÜ Sınavına Kimler Girebilir ve Başvurabilir?

MSÜ sınavına girmek isteyen adayların Harp Okulu için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulu için 21 yaşında olmaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, lise ya da dengi okuldan mezun olan adaylar yaş, kilo ve boy şartlarını yerine getirdiklerinde MSÜ sınavına girebilir. Erkek adaylar için asgari boy sınırı 165, kadın adaylar için ise 160 olarak belirlenmiştir. Boy-kilo sınıfı ayrıca ÖSYM'nin MSÜ sınavı başvuru kılavuzunda yayımlanır.

MSÜ sınavına adaylar istedikleri kadar girebilir. Bunun için herhangi bir kısıtlama yoktur. Sınav 165 dakikadır ve 10:15'de başlar. Adaylar sınavın ilk 120 dakikasında ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkamazlar. Belirtilen süre dışında sınav salonundan çıkan adayların sınavları geçersiz sayılır. MSÜ sınavının sonuçları belirtilen tarihte ÖSYM'nin sonuç açıklama ekranında yer alır.

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Sınava girecek adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Eğer çifte vatandaşlık varsa mezun olunan tarihe kadar diğer vatandaşlıktan vazgeçilmesi gerekir. Harp okullarına erkek ve kadın, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek adaylardan alım yapılır. Sınava girmek isteyen adayların 20 yaşında olmaları şartı vardır. Bu yaş Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 yaş şartı vardır.

Kadın adaylar yalnızca Harp Okullarına alındıkları için 20 yaş şartı kadınlar için geçerlidir. Lise ya da dengi okullardan bir önceki sene mezun olmuş olmak gerekir. ÖSYM tarafından MSÜ sınavını başvuru ve sonuçları yayınlanır. Milli Savunma Üniversitesine girmek için adayların belirlenmiş olan boy ve kilo şartlarına da uymaları gerekir. Fiziki değerlendirme aşamasında kontroller gerçekleştirildiğinden uyum sağlamayan adayların sınava girmeden önce kontrol sağlamaları önemlidir.

 

BAKMADAN GEÇME!