MIT doktorası yapan kızını ‘tarhana’yla okutuyor

Güncelleme Tarihi:

MIT doktorası yapan kızını ‘tarhana’yla okutuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 07:00

Antalyalı Nilüfer Leylek, yapıp sattığı tarhanadan elde ettiği geliri ABD'nin saygın üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) kanser üzerine tam burslu doktora yapan kızı Özen Leylek’e harçlık olarak gönderiyor.

Haberin Devamı

Nilüfer Leylek, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne dahil olup üretim yapmak istedi. Tarhanadan turşuya, salçadan reçele el emeği ürünleri yetiştiren kadınlarla birlikte çalışan Nilüfer Leylek, kısa sürede ev ekonomisine destek olacak miktarda kazanç sağladı. 48 yaşındaki Leylek'in iki çocuğunun büyüğü olan Özen, 2013 yılında özel bir üniversitenin moleküler biyoloji ve genetik bölümünü tam burslu kazandı. Emekli eşi Mehmet Leylek'in de nakliyecilikten elde ettiği ek gelirle hem geçimlerini sağlayıp hem kızına harçlık gönderen Nilüfer Leylek'in desteği 4 yıl boyunca sürdü. Özen Leylek, lisansını tamamlamasının ardından 1 yıl da yüksek lisans hazırlığı yapıp, doktora için ABD'nin dünyaca saygın üniversitesi MIT'de eğitim hakkı kazandı.

Haberin Devamı

DÜNYADAKİ 11 ÖĞRENCİDEN BİRİ

Geçen yıl dünyada yalnızca 11 öğrenciye verilen 'Fulbright' bursunu da kazanan Özen Leylek, ABD'de yaşamaya başladı. Özen, bir yıldır MIT'de mide kanseri ve tedavisi üzerine yeni bir çalışmayla ilgileniyor. Kızına harçlık gönderebilmek için tarhana yapıp satmaya devam eden Nilüfer Leylek, “Kızıma gönderdiğim paranın denizde kum zerresi olduğunu biliyorum ama maneviyatı benim için çok daha önemli" dedi.

MIT doktorası yapan kızını ‘tarhana’yla okutuyor

DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Sık sık annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşen Özen Leylek, “Annemin desteğine hiçbir zaman ‘az’ demedim. Desteği benim için çok önemli. Türkiye’ye döndüğümde annemin desteğinin geri dönüşü mutlaka olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!