Milli Savunma Bakanlığı’ndan mesleki eğitim

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Bakanlığı’ndan mesleki eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 12:04

Savunma sanayi alanında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından imzalanan iş birliği protokolü, 6 ilde hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından 4 Ekim’de imzalanan Meslekî Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Ankara, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli ve Yalova olmak üzere altı ilde beceri ve eğitim faaliyetlerine başlandı.
MEB’den yapılan açıklamada “Protokol ile belirlenen okullarda ve Millî Savunma Bakanlığı yerleşkelerinde savunma sanayisine yönelik nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor” denildi. Okulların makine ve tasarım, metal, motorlu araçlar , elektrik-elektronik, denizcilik, uçak bakımı, endüstriyel otomasyon, bilişim, plastik, metalürji ve kimya alanlarına devam eden öğrencilere Millî Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından eğitim verilecek. Aynı zamanda burs alma kriterlerine sahip olan ve kontenjana giren öğrenciler asgari ücretin yüzde 30’u oranında burstan da faydalanacak.

BAKMADAN GEÇME!