Mezuniyet sergileri sanal ortamda

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet sergileri sanal ortamda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2020 14:18

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü ile Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu sergisi, sanal ortamda açıldı.

Haberin Devamı

Resim bölümünden bu yıl mezun olan 15 öğrenci, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Serkan İlden danışmanlığında hazırladıkları 45 resmi, internet üzerinden sanatseverlerin beğenisine sundu. Öğrencilerin, yaptıkları resimleri kentteki bir sanat galerisinin internet sitesine koymasıyla oluşturulan sergiye, üniversitenin internet adresinden de ulaşılabiliyor.

‘SANAL SERGİYE GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNUZ’
Bölüm Başkanı İlden, her yıl, mezun olan öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi açtıklarını söyledi. Bu sene salgın nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten İlden, şöyle konuştu:
"Öğrencilerin yaptıkları mezuniyet çalışmalarını sergiyle taçlandırması gerekiyordu. Pandemi sürecinde galerilerin kapalı olması ve ziyaretçilerin sergilere ulaşamama durumu nedeniyle bunları sanal ortama taşımaya karar verdik. Sanal sergiye gösterilen ilgiden memnunuz. Sanatçılar daha geniş kitlelere ulaşmak için yıllardır teknolojinin bu imkânlarından yararlanıyordu. Biz de öğrencilerin bu çalışmalarını hem daha geniş kitlelere ulaştırmak hem de farklı öneriler ve düşüncelerle çalışmaların zenginleşmesini sağlamak için sergiyi açtık. Normal bir sergiyi, sadece o bölgeden sınırlı sayıda insan ziyaret edebilirken, bu sayede dünyanın pek çok yerinden izleyici ile buluşan sergiler yapabilme imkânına kavuştuk."

Haberin Devamı

SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜNÜN SERGİSİ DE SOSYAL MEDYADA
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünden bu yıl mezun olan sekiz öğrenci, bölüm başkanı Doç. Dr. Seyhan Yılmaz danışmanlığında hazırladıkları 58 çalışmayı, internetten sanatseverlerin beğenisine sundu. Yılmaz, bu yıl seramik ve cam bölümünün ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilere her açıdan dolu dolu eğitim vermeye çalıştıklarını belirten Seyhan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Geride bıraktığımız dört yıllık eğitim sürecinde sanatsal, endüstriyel ve teknolojik bakımdan olduğu kadar kuramsal açıdan da öğrencilerimizi yetiştirdik. Onları en iyi şekilde mezun etmek için elimizden geleni yaptık. Öğrencilerin yıl sonu çalışmalarından oluşan bir sergi açmaya karar verdik. Sergimizi salonumuzda açtık ama bu dönemde okulumuzda öğrenci olmaması ve sanatsal faaliyetler konusunda ziyaretlerin az olacağını düşünerek, sergimizin çekimlerini yapıp sosyal medya üzerinden yayımladık. Hem öğrencilerimiz hem de sanatseverler bu dönemde sanattan uzak kalmasın diye böyle bir çalışma yaptık."

BAKMADAN GEÇME!